Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Hoera! Het zoontje van ‘Echte Gooische moeder’ Florine Hofstee is geboren

Hoera! Het zoontje van ‘Echte Gooische moeder’ Florine Hofstee is geboren

Celebs
Hoera! Het zoontje van ‘Echte Gooische moeder’ Florine Hofstee is geboren

We hebben al een tijdje op Instagram van de mooie buikfoto’s mogen meegenieten (én zagen haar zwanger in de eerste aflevering van het heerlijke ‘Echte Gooische Moeders’ afgelopen week), maar nu is het eindelijk zover. Het kindje van Florine Hofstee en haar man Jeroen is geboren! Op 8 november is hun zoontje ter wereld gekomen.

Bijzondere naam

Op Instagram deelt Florine een foto van haar en Jeroen bij haar ziekenhuisbed, waarin ze hun zoontje vasthoudt. Het ventje heeft een redelijk standaard eerste naam, maar een tweede naam die wij werkelijk nog nooit gehoord hebben. “Beer Stanislaus Stoop is vanmorgen op 8 november om 03:50 geboren. Dit gevoel is onbeschrijfelijk”, aldus de kersverse moeder bij de zwart-witfoto.

Stanislaus

Waar die bijzondere tweede naam vandaan komt? Florine heeft nog geen toelichting gegeven, maar na een rondje Google weten we vast: “Stanislaus (Duits) is een oude mannelijke naam en de naam verwijst naar iemand die glorie of beroemdheid verwerft”. Tja, als een ‘echte Gooische baby’ klopt dat natuurlijk wel als een bus. De naam komt het meest voor in landen waar Slavische talen worden gesproken, in Midden- en Oost-Europa.

De tekst gaat verder onder de post.

‘Een mini Jeroen’

In april plaatste Florine een foto op Instagram waarmee ze liet weten zwanger te zijn. Begin juni plaatste ze een feestelijke genderreveal-foto met blauwe confetti. “Een mini Jeroen is onderweg. Nog meer Jeroen om van te houden.”

IUI-behandeling

In een interview met LINDA. vertelde Florine dat de periode waarin ze zwanger probeerde te raken een moeilijke tijd was. Nadat de maandelijkse teleurstellingen steeds groter en groter werden, heeft het stel gekozen voor een IUI. Bij deze behandeling wordt zaad vlak voor ovulatie hoog in de baarmoeder gebracht.

Lees ook
Kijkers gieren het uit om uitspraken in reality-reünie ‘Echte Gooische Moeders’: ‘Veeg me op!’

Onverklaarbaar onvruchtbaar

“Ze zeiden dat ik ‘onverklaarbaar onvruchtbaar’ was”, legt Florine uit in het interview. “Wat niet wil zeggen dat je dan onvruchtbaar bent, maar dan kunnen ze de oorzaak niet vinden. Het heeft dan met je leefstijl te maken, of een disbalans met hormonen. Omdat we al tweeënhalf jaar bezig waren, konden we meteen met IUI starten.” Ook dit waren spannende tijden, want de kans op een zwangerschap was alsnog maar tien procent. Toch was het na de derde poging raak. Op Instagram heeft ze veel over het proces gedeeld. Daarmee hoopte ze steun te bieden aan vrouwen die in hetzelfde schuitje zitten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

ONS VERHAAL🤰🏼🩺❣️ • (Foto 1: vlak na IUI🙈, filmpje 2: lol in de behandelkamer😁, foto 3: wachtruimte-selfies, foto 4: vlak na de positieve test🙏🏼) • Omdat ik altijd de pil slikte had ik een regelmatige cyclus. Ik voelde me nooit op en top door die hormonen en stopte ermee. Als ik zwanger zou raken was het meer dan welkom. Al van jongs af aan wilde ik mama worden. Ik was vooral benieuwd naar mijn eigen cyclus. Hoe verliep die? • Mijn cyclus bleek na een jaar stoppen met de pil nog steeds onregelmatig te zijn. Er zat soms wel meer dan 50 dagen tussen en de menstruaties waren kort en extreem pijnlijk. Vreselijk irritant! Vooral als je niet weet wanneer je ongesteld moet worden. Zo werd ik het ook de nacht na m’n huwelijksaanzoek, gezellig. • Ik besloot uit te zoeken waar mijn onregelmatige cyclus vandaan kwam. Ik voelde me top, gelukkig en gezond dus waar kwam het vandaan? In het ziekenhuis kwam ik terecht bij een vrouwelijke fertiliteitsarts die mij direct als een nummertje zag en niet naar mij luisterde. Vreselijk mens😐! Na een paar half uitgevoerde testjes (denk aan eileiders doorspoelen, eentje zou dicht zitten) stuurde ze me naar huis met Clomid. Ik wilde helemaal geen Clomid! Ik wilde weten waar de onregelmatige cyclus vandaan kwam. Ik wist nog steeds helemaal niets… • Na een paar maanden ben ik terug gegaan naar dat ziekenhuis om bij een andere arts een diagnose te vragen. Er moest toch iets uit mijn testen komen wat erop wijst waarom ik die cyclussen heb?! Niet wijzer van geworden. Heel vaag kwam het erop neer dat mijn hersenen mijn eisprong niet goed door zouden geven. Ik bleef met vraagtekens zitten…🤔 • Weer een jaar later was ik nog steeds niet zwanger😥. En begon mijn kinderwens ineens te dringen. Het maakte me niet meer uit wat voor cyclussen ik had maar wilde alleen nog maar zwanger zijn. Zo graag dat als ik ongesteld was, ik niet alleen veel pijn had maar ook verdrietig was. En voor je gevoel wordt iedereen om je heen maar zwanger. • (👇🏼LEES VERDER IN DE REACTIE👇🏼)

Een bericht gedeeld door Florine Hofstee (@florinecmh) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Instagram, RTL Beeldbank: Nick van Ormondt

Shoppen is altijd een goed idee