Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Floortje Dessing krijgt eigen museum

Floortje Dessing krijgt eigen museum

Floortje Dessing krijgt eigen museum

Floortje Dessing heeft de komende maand een eigen museum op het treinstation van Leiden, waarin allerlei objecten uit Oceanië te zien zullen zijn. De presentatrice opent vanavond haar ‘Museum van Floortje’ op feestelijke wijze.

Lees ook: Floortje Dessing wint belangrijke Canadese mediaprijs

Schatten uit de zee
De ‘Floortje naar het einde van de wereld’-presentatrice reist voor haar programma’s de hele wereld rond. Het eilandleven in de Stille Zuidzee maakte tijden haar vele reizen de meeste indruk, en daarom heeft de blondine gekozen om haar tijdelijke museum te wijden aan Oceanië. Omdat de zee een grote invloed heeft op de bevolking aldaar, heeft Floortje gekozen voor items die met de zee verbonden zijn. Onder andere eetgerei en sieraden zullen te bewonderen zijn.

Geheime depot
De 46-jarige Floortje, die onlangs nog een grote internationale prijs in de wacht sleepte, koos de tentoongestelde voorwerpen uit het geheime depot van het Nationaal Museum van Wereldculturen, de verzamelnaam van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde.

Meer bekende namen
Floortje is niet de enige bekende Nederlander die een tijdelijk museum krijgt. Want na haar volgen nog zanger Kenny B, straatvoetballer en rapper Soufiane Touzani, presentator Filemon Wesselink en kok Yvette van Boven op de stations van Arnhem, Utrecht, Zwolle en Amsterdam. Het Museum van Floortje is tot en met 23 juli geopend in een wachtruimte op perron 8/9b van station Leiden.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: RTL