Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Martien Meiland hoopte op meer succes bij nieuw spelprogramma First & Last

Martien Meiland hoopte op meer succes bij nieuw spelprogramma First & Last

Martien Meiland hoopte op meer succes bij nieuw spelprogramma First & Last

Gisteravond ging het nieuwe spelprogramma op SBS6 ‘First & Last’ van start. In het programma is het de bedoeling dat kandidaten niet als eerste óf als laatste eindigen na iedere ronde. En de presentatie? Die wordt gedaan door niemand minder dan Martien Meiland en Britt Dekker. 

First & Last

In het spel First & Last is het dus de bedoeling dat elf kandidaten verschillende spellen doen en er daarbij voor moeten zorgen dat ze niet op de eerste of laatste plaats eindigen. In de finale maken de overgebleven deelnemers kans op 25.000 euro. Het is natuurlijk altijd even aankijken hoe een nieuw programma het doet voor het publiek. In een interview met het AD vertelde Martien al dat hij hoopte op ongeveer 800.000 kijkers bij het nieuwe spelprogramma. Helaas is dat cijfer nét niet gehaald, maar dat mag de pret niet drukken.

Kijkcijfers

Hoeveel mensen er dan wel keken? Dat waren er zo’n 751.000, waarmee de show op de tiende plek kwam van de Top 25 populairste programma’s. Maar voor een nieuw programma is dat helemaal niet slecht. Martien en Britt hadden dan ook een beste concurrentie van publieksfavorieten Bed and Breakfast met 1.609.000 kijkers en The Voice Kids met 1.443.000 kijkers.

Martien Meiland

Toch maken deze cijfers niet zoveel uit voor Martien. “Er komt vast een dag dat mensen denken: het is toch niet meer zo leuk met Martien. Dan trekken we de stekker eruit en ga ik niet in een hoekje zitten huilen.” Volgens hem komt dat doordat het gezin nog steeds niet helemaal gewend is aan alle bekendheid. Maar wat de oud-kasteelheer ook beseft is dat de realityshow met zijn gezin in de hoofdrol, nog steeds een waarlijk kijkcijferkanon is. “Met terugkijken erbij, komen we met Chateau Meiland regelmatig boven de twee miljoen kijkers uit. Dus ik denk dat mensen ons helemaal niet zat zijn.”

Lees ook
Martien Meiland over songfestivalnummer van ‘Sean McKooi’: ‘Wanneer is het nu eens gaar?

Drukke periode

Het is de afgelopen tijd een drukke periode voor de Meilandjes geweest met een nieuw huis in Noordwijk, meerdere tv-hits, een geslaagde biografie én een nieuwe baby op komst. “Het is heel apart wat er in twee jaar is gebeurd”, aldus Martien. “Het geld maakt gelukkig”, maar alleen voor blijvende dingen. “Uit eten gaan boeit ons niet. Als ik de rekening zie en besef dat ik de volgende morgen naar de wc ga en alles weg is, hoeft het van mij niet. Maar woongenot is wel belangrijk. Ik heb al helemaal zin in Noordwijk en de nieuwe mensen. 30 jaar dezelfde buren naast me? Mij niet bellen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Martien Meiland (@martienmeiland)

Bron: Superguide, Story | Beeld: Brunopress, Instagram