Je bent hier: Home > Celebs > ‘First Dates’-barman Victor open over eigen relatie én ziekte van zijn vriendin

‘First Dates’-barman Victor open over eigen relatie én ziekte van zijn vriendin

Celebs
‘First Dates’-barman Victor open over eigen relatie én ziekte van zijn vriendin

Victor Abeln (35) kennen we natuurlijk als de bekendste barman van Nederland, die alle zenuwachtige datende singles op hun gemak weet te stellen in ‘First Dates’. Zelf is hij niet meer op zoek naar de liefde: het ‘BNNVARA’-gezicht heeft al een tijd een vriendin. Maar de situatie waarin de twee zitten, is helaas niet de meest gemakkelijke.

Het is een veelbewogen jaar geweest voor Victor. Zijn vriendin en hij kregen begin 2019 namelijk een flinke klap te verduren: ze blijkt aan de chronische auto-immuunziekte MS te lijden.

Diagnose MS

Waar de vriendin van Victor in eerste instantie te maken kreeg met een vermoeidheid die steeds erger werd en waardoor ze uiteindelijk niet meer kon werken, kreeg ze in maart vorig jaar te horen dat ze MS heeft. “Dat zet de boel wel een beetje ondersteboven natuurlijk”, vertelt de First Dates-barman erover aan Shownieuws. “Het gaat relatief goed, maar je past er ook je leven op aan. Het is niet meer zo dat je dingen ‘eventjes’ kan doen.”

Kleine momentjes

Dat het hun leven heeft veranderd, staat vast. “We hadden allebei een vrij leven en er gaat nu veel tijd in belangrijke dingen zitten. Dat is ook weer wat goeds. Je geniet van de kleine momentjes. Je probeert er wat moois van te maken met zijn tweeën, dus dat is echt heel fijn.”

Lees ook
Wat een verschil: zó zag ‘First Dates’-barman Victor er 10 jaar geleden uit

Ambassadeur Nationaal MS fonds

Nu hij MS van dichtbij meemaakt, wil hij meehelpen in de strijd tegen de ziekte. Dat doet hij sinds kort als nieuwe ambassadeur van het Nationaal MS fonds, zo laat Victor via Instagram weten. “Zoals sommigen misschien weten, heeft mijn vriendin vorig jaar de diagnose MS gekregen”, schrijft hij. “Een onvoorspelbare ziekte, die een behoorlijke impact op ons leven heeft gemaakt. Ik hoop samen met het Nationaal MS fonds deze ziekte wat terug te dringen, of dragelijker te maken. Alle steun is welkom!”

De tekst gaat verder onder de foto.

‘First Dates’-Victor vroeger

Een tijdje geleden deelde Victor een kiekje uit de oude doos. Waar we ‘m vandaag de dag herkennen aan zijn korte coupe – en hallo, natúúrlijk die zeeblauwe ogen – blijkt de barman vroeger heel wat langere lokken te hebben.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf.nl | Beeld: BNNVARA

Shoppen is altijd een goed idee