Je bent hier: Home > Celebs > Fien Vermeulen opnieuw geconfronteerd met kanker: ‘Weer diezelfde rollercoaster’

Fien Vermeulen opnieuw geconfronteerd met kanker: ‘Weer diezelfde rollercoaster’

Celebs
Fien Vermeulen opnieuw geconfronteerd met kanker: ‘Weer diezelfde rollercoaster’

In 2012 kreeg Fien Vermeulen (28) een flinke klap te verduren: er werd kanker ontdekt bij de radio-dj. Bijna zeven jaar geleden werd ze schoon verklaard, maar nu speelt de ziekte opnieuw een grote rol in haar leven. Het gaat helaas niet goed met de moeder van de voormalig ‘Expeditie Robinson’-kandidaat, en om daarbij stil te staan deelt ze een emotioneel bericht op Instagram.

Moeder Fien Vermeulen

Op de foto is te zien hoe haar moeder door een scan gaat en Fien ernaast zit om haar te steunen. “De pijnlijkste en mooiste foto die ik heb”, begint Vermeulen bij het kiekje. “De afgelopen weken waren weer diezelfde rollercoaster, maar wat ben ik trots op ons gezin dat we het nog steeds samen doen.”

Steun

Wat Fien ontzettend moeilijk vindt, is dat de rollen nu omgedraaid zijn. “Gek dat je elkaar dan zo begrijpt, met en zonder iets te zeggen”, vervolgt ze. “Ik haar angsten, de gevoelens van eenzaamheid en verwijdering maar ook de kracht – zij mijn machteloosheid. Gelukkig is er ook zoveel liefde, en vertrouwen. Blij dat ik je hand kan vasthouden zoals jij altijd bij mij deed en nog steeds doet.”

‘Fucking eng’

De radio-dj noemt het “fucking eng en kwetsbaar” om dit nieuws te delen. “Dan voelt het opeens heel echt en is het van iedereen”, geeft ze toe. “Maar jullie delen ook. En dat vind ik belangrijk, en mooi. Sociale media. Verhalen kleuren het leven.”

Verbinding

Fien sluit af met een prachtige boodschap. “Wat ik wil zeggen: in de eenzaamheid die met kanker of ander verdriet gepaard gaat, hoort ook verbinding. De eenzaamheid is er, maar daar ben je nooit alleen in. Er is altijd iemand met wie je dat samen kunt voelen, al is het maar door iets te vertellen. Dus blijf dat doen! Klinkt heel zwaar, maar eigenlijk is het vooral heel erg liefdevol.” Ze geeft haar volgers mee: “Maak er zoals elke dag de mooiste dag van vandaag.”

Sterkte

Volgers van Fien leven met haar mee en steken de blondine massaal een hart onder de riem. “Prachtig beschreven, Fien! Sterkte”, luidt een van de vele reacties. Ook reageert iemand: “Veel sterkte voor jullie. Wat heb je dat mooi verwoord. Zo is het maar net.”

De tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De pijnlijkste en mooiste foto die ik heb. De afgelopen weken waren weer diezelfde rollercoaster, maar wat ben ik trots op ons gezin dat we het nog steeds samen doen❤ Wat is het moeilijk dat de rollen opeens omgedraaid zijn. Gek dat je elkaar dan zo begrijpt, met en zonder iets te zeggen. Ik haar angsten, de gevoelens van eenzaamheid en verwijdering maar ook de kracht – zij mijn machteloosheid. Gelukkig is er ook zoveel liefde, en vertrouwen. Blij dat ik je hand kan vasthouden zoals jij altijd bij mij deed en nog steeds doet. Ik krijg dagelijks verdrietige maar ook mooie verhalen van jullie in mijn DM. Fucking eng en kwetsbaar om dit te delen, want dan voelt het opeens heel echt en is het van iedereen. Maar jullie delen ook. En dat vind ik belangrijk, en mooi. Sociale media. Verhalen kleuren het leven. Wat ik wil zeggen: in de eenzaamheid die met kanker of ander verdriet gepaard gaat, hoort ook verbinding. De eenzaamheid is er, maar daar ben je nooit alleen in. Er is altijd iemand met wie je dat samen kunt voelen, al is het maar door iets te vertellen. Dus blijf dat doen! Klinkt heel zwaar, maar eigenlijk is het vooral heel erg liefdevol. Maak er zoals elke dag, de mooiste dag van vandaag 🌟

Een bericht gedeeld door Fien Vermeulen (@fienvermeulen) op

Naproces kanker

Aan het begin van haar twintiger jaren werd er lymfeklierkanker geconstateerd bij Fien. Na een zware strijd werd ze schoon verklaard, maar kwam ze erachter dat ze het naproces van kanker nog zwaarder vond dan de ziekte zelf. “Voor mij was kanker hebben heel simpel: of je overleeft het of niet. Anderen besluiten: je krijgt chemo, je gaat daarheen… Die fase vond ik veel makkelijker dan de periode daarna, toen ik op mezelf was aangewezen”, gaf ze eerder dit jaar toe in VROUW. “De dagen waarop de dokter me niet meer kon vertellen hoe mijn ochtend-, middag- en avondprogramma eruit zag. Kwesties als: wel eten/niet eten, hoe je met je vrienden moet omgaan, wanneer je weer een dag extra kan gaan werken… Dat moest ik allemaal zelf uitzoeken.”

Lees ook
Igmar Felicia reageert op zijn relatiebreuk met Fien Vermeulen

Zware tijd

Vermeulen zei daarbij dat anderhalf jaar na de diagnose pas het besef toesloeg. “Holy shit, wat is er allemaal gebeurd?”, dacht ze toen. “Op oude kiekjes zie je iemand die wel haar dingetjes had, maar over het algemeen hartstikke blij was. Een meisje met een echte lach. Daarna zag ik op foto’s iemand met echt verdriet in haar ogen, ook als ze lachte. De onschuld was in een klap uit mijn leven weggemept. In dat proces zit ik nog steeds.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

6.5 jaar schoon 🍀 Iemand vroeg me laatst, wat kanker voor mij betekent. Tijd. Mijn mama die na deze controle zegt: ik ben zo blij dat je er bent. De minuten die in mijn geheugen gegrift staan waarin mijn vader huilend naast mijn ziekenhuisbed zat en zei: het spijt me zo dat ik dacht dat je je aanstelde. Mijn zus tijdens de uren dat ze me in bad deed en mijn laatste haren van mijn hoofd veegde. De maanden dat ik doorraasde in een race voor een carrière en de signalen van mijn lichaam negeerde. De dagen die maanden en vervolgens jaren werden waarin ik vertrouwen terug kreeg in een toekomst. Tijd om tijdens dagen als deze even stil te staan bij herinneringen en om te relativeren. Tijd die mij gegeven is door deze lieve dokter Fijnheer. En tijd die wonden heelt, die soms weer even open gaan zodat je er over kunt praten. Vandaag neem ik een moment voor verdriet om wat is geweest en dankbaarheid voor alle dagen die ik heb. Tijd die anderen niet meer hadden. Morgen weer een nieuwe dag, wat een tijd om te leven ❤

Een bericht gedeeld door Fien Vermeulen (@fienvermeulen) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Brunopress, Instagram

Shoppen is altijd een goed idee