Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Famke Louise moet met beveiliging over straat na ‘Jinek’: ‘Auto dag na uitzending vernield’

Famke Louise moet met beveiliging over straat na ‘Jinek’: ‘Auto dag na uitzending vernield’

Celebs
Famke Louise moet met beveiliging over straat na ‘Jinek’: ‘Auto dag na uitzending vernield’

Famke Louise moet sinds haar optreden in de talkshow Jinek, waarin ze zich uitsprak tegen de coronamaatregelen, met beveiligers over straat. De zangeres vertelt aan ‘RTL Boulevard’ dat haar auto een dag na de uitzending werd vernield.

‘Het heeft me mentaal kapotgemaakt’

“Van de ene op de andere dag haatte heel Nederland mij”, vertelt Famke Louise over de ophef die ontstond na de uitzending van Jinek. “De dag daarna is mijn auto helemaal kapot getrapt door mensen op straat. Ik moest met twee bodyguards op straat lopen, omdat het te gevaarlijk was. Dat heeft me mentaal wel echt kapot gemaakt.”

#Ikdoenietmeermee

Famke Louise kwam in opspraak nadat ze een filmpje op Instagram plaatste met de hashtag #ikdoenietmeermee. De hashtag werd door zeventig influencers gebruikt om hun ongenoegen te uiten over het kabinetsbeleid omtrent het coronavirus. De zangeres ging aan tafel bij Jinek in gesprek met de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, Diederik Gommers, wat haar op veel kritiek kwam te staan.

Lees ook
Twitter explodeert na uitspraken Famke Louise bij ‘Jinek’ en Tim Douwsma in ‘Op1’: ‘De ‘TV Kantine’ is er niks bij’

Famke opnieuw bij ‘Jinek’

Inmiddels heeft Famke Louise afstand genomen van de hashtag, omdat ze niet meer achter de boodschap staat. Woensdag ging de zangeres nogmaals in gesprek met Gommers, om samen na te denken over hoe jongeren beter bereikt kunnen worden met boodschappen over de coronaregels. Maandagavond nemen Gommers en Famke Louise opnieuw samen plaats aan de talkshowtafel van Jinek om te praten over hun ontmoeting.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

MR. GOMMERS 🚀

Een bericht gedeeld door Famke Louise (@famkelouise_) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Nadat ik het filmpje met de # maandag gepost had, ben ik de ochtend daarop overladen met telefoontjes. De mainstream media koos mij als potentieel aanspreekpunt en daar bovenop kwam ook een breuk met mijn management die vorige week plaatsvond. Al met al, niet mijn beste dag. Dit alles heeft geleid tot het feit dat ik alleen en onvoorbereid bij Jinek aan tafel schoof. Niemand heeft mij iets verplicht, maar toch dacht ik het verschil te kunnen maken. Dat te hebben gezegd realiseer ik me de ernst van ongefundeerde uitspraken doen. Gisteren aan tafel was ik zenuwachtig en heb ik niet mijn verhaal kunnen doen zoals ik dat graag wilde. Ik ben geen wetenschapper, arts, viroloog of politicus en dat heb ik ook nooit beweerd. Het is nooit mijn intentie geweest om mensen aan te sporen om laconiek om te gaan met de maatregelen die getroffen zijn rondom het Coranavirus. Ik heb respect voor alle zorgmedewerkers en ik heb begrip voor allen die hiermee geconfronteerd worden op dagelijkse basis. De bedoeling bij Jinek was om een ander perspectief te bieden en toch een beetje het tegengeluid te kunnen geven. Ik ben een doorzetter en wilde dus daad bij het woord stellen door mijzelf kenbaar te maken op tv, wat ik niet had kunnen voorzien was de totale stilte en gebrek aan support om mij heen. Alhoewel ik dit niet heel verrassend vind, had ik wederom de situatie iets beter kunnen inschatten. Ik ben geen slachtoffer en wil daarom ook nu mijn verantwoordelijkheid dragen. Ik kondig daarom aan dat ik die video weghaal omdat ik niet meer achter die boodschap sta. Ik ga even een stap achteruit doen, reflecteren en op zoek naar een bijzonder, inspirerend iemand die gespecialiseerd is in pandemieën om mij te educaten over deze situatie en wellicht met mij het podium wil delen. Ik hoop dat jullie mij de ruimte gunnen te kunnen groeien. Ik wil mijn excuses aanbieden aan allen die zich gekwetst of verward hebben gevoeld en beloof beter mijn best te doen. Veel liefs, Famke Louise

Een bericht gedeeld door Famke Louise (@famkelouise_) op

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress

Shoppen is altijd een goed idee