Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Fajah Lourens doet boekje open over heftige jeugd: ‘Het doet echt pijn’

Fajah Lourens doet boekje open over heftige jeugd: ‘Het doet echt pijn’

Fajah Lourens doet boekje open over heftige jeugd: ‘Het doet echt pijn’

In de nieuwste aflevering van ‘De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld’ is te zien hoe Fajah Lourens – samen met souldiva Shirma Rouse – de paden van het complexe Balkanland Bosnië en Herzegovina trotseert. Dit zorgt voor een hoop gelach in de auto, maar levert ook tranen op wanneer de fitgirl over haar moeilijke jeugd vertelt.

Fajah geeft in een openhartig met Shirma toe dat ze zich in haar jeugd altijd anders heeft gevoeld. “Mijn broertjes zijn blank allemaal en ik ben de enige van een Antiliaan, dus ik weet wel hoe het is om je er niet bij te voelen horen”, begint ze. “Mijn moeder heeft altijd haar uiterste best gedaan om mij met heel veel liefde op te voeden en te leren accepteren wie ik ben. Maar ze knipte bijvoorbeeld mijn haar kort omdat ze niet wist wat ze daarmee aan moest, alleen dat gebeurde niet bij de kapper voor een leuk kapsel.”

Moeilijk

Het resultaat daarvan is dat Fajah geen enkel kinderkiekje heeft met lang haar. En dat is juist wat ze zo lastig vindt. “Ik lijk op iedere foto een jongetje”, zegt ze. “En als je dan ook nog eens in tweedehandskleding aan komt, Fajah heet én blanke broertjes en zusje hebt…”

Drive

Haar moeilijke jeugd heeft er daarentegen wel voor gezorgd dat ze de kracht gevonden heeft om zo succesvol te worden. “Ik wilde wél die dingen en wel die mooie gympen kunnen kopen van weet ik hoeveel. Ik heb wel dat huis en wilde niet nadenken over de hypotheek, en dat allemaal kunnen. Dus voor mij was het juist uit mijn jeugd dat ik een hele erge drive heb gevonden om geld te verdienen.”

Verwerkingsproces

Ook biecht Fajah op dat ze gemakkelijk praat over haar lastige jeugd, maar nooit echt teruggaat naar haar gevoel. Momenteel is ze bezig met het voorbereiden van haar theatertour die volgend jaar plaatsvindt, waarin ze haar levensverhaal gaat vertellen. Het opschrijven ervan is een soort van verwerking. “Met het schrijven ga ik er soms naar terug en ook als ik de foto’s erbij pak of iets, denk ik: wow, dat doet echt nog pijn. Als ik dat korte haar zie, doet het echt nog pijn. Alleen op dat schoolplein, met niemand om me heen, dat kortgeknipte haar, ik leek op een jongetje. Het doet gewoon echt pijn. Ik praat er misschien heel makkelijk over, maar het is niet makkelijk. Ik maak er soms een grapje over, maar het is juist de reden dat ik me nu zo vrouwelijk laat zien op tv en Instagram. Als kind voelde ik me een jongetje dat er niet bij hoorde.”

Lees ook
Zusje Fajah Lourens over vermoord zoontje in RTL Late Night: ‘Ik vlucht niet voor mijn verdriet’

Tieten

Haar moeder neemt ze niets kwalijk. “Ze heeft niet expres m’n haar kort geknipt of expres geen bikini aangedaan maar een zwembroek”, aldus Fajah in tranen. Ze grapt: “Ik weet wel waarom ik vroeger zei, doe mij de Pamela Anderson-tieten maar bij die plastische chirurg. Gooi alles maar erin wat erin past. Niemand gaat ooit meer denken dat ik een jongen ben!”

Heb je de aflevering met Fajah gemist en wil je ‘m terugkijken? Dat kan hier.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Aflevering ‘De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld’ | Beeld: ANP