Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Expeditie Robinson recap: ‘Het is een lelijk onderdeel van het spel, waar ik zelf ook aan heb meegedaan’

Expeditie Robinson recap: ‘Het is een lelijk onderdeel van het spel, waar ik zelf ook aan heb meegedaan’

Expeditie Robinson recap: ‘Het is een lelijk onderdeel van het spel, waar ik zelf ook aan heb meegedaan’

Yes, zondagavond is Expeditie Robinson-avond. Ook deze week zat iedereen massaal voor de buis. Wie wint immuniteit, wie gaat er naar huis en is er misschien nog een plottwist? Tijd voor aflevering 23!

Expeditie Robinson recap

Eindelijk lijken de kampen een beetje uit te dunnen. Helaas besloot Wietze om op dag 23 de expeditie te verlaten vanwege heimwee. Anouk, Britte, René en Yuki blijven met z’n vieren op het eiland over, terwijl op Winnaarseiland Sandra, Jan en Jasmine strijden om hun plekje op Winnaarseiland te behouden door een blokkentoren te bouwen. Jan en Jasmine wisten duidelijk niet wat ze moesten doen en Sandra won met vlag en wimpel. Jan en Jasmine keren terug bij de rest van het kamp. Voor hun staat een proef met kogelstoten op het programma. Yuki wint met gemak de immuniteitsketting, terwijl de vrouwen nog lang staan te stoeien met de kogel. Uiteindelijk krijgt Britte een zwarte stem en smeden de kandidaten verschillende bondjes. Het is onduidelijk op wie ze nou gaan stemmen, maar uiteindelijk wordt de rasechte Robinson Jan naar huis gestuurd. Jammer, maar helaas.

Wat Merel dacht tijdens de aflevering

  1. Wietze is weg? Huh, waar is Wietze?! Awh, Wietze heeft heimwee. “Iets zoeken waarvan ik niet wist dat ik het zocht; echt realiseren dat het leven bestaat uit heel veel kleine dingetjes wat je gelukkig maakt. Dat zit niet in je carrière, maar met je kinderen met de bakfiets naar de speeltuin” zegt hij in tranen. Ik ga er bijna zelf van huilen.
  2. Ahh eindelijk! Er worden bondjes gesmeed, leugens worden verspreid. Eindelijk wat meer spanning en sensatie. De vier overgebleven kampleden willen Jan er graag uit stemmen.
  3. Het montageteam heeft een spannend rock/hardcore muziekje eronder gezet om de proef op Winnaarseiland spannender te laten lijken. Het is gewoon een blokkentoren bouwen.
  4. Jasmine en Jan hebben echt geen flauw idee hoe ze dit moeten doen, Sandra wint op haar sloffen. “Kansloze nederlaag”, zegt Jan terecht.
  5. Jasmine kan nog steeds de kutstreek niet vergeten dat ze eerst eruit is gestemd. Meid, get over yourself.
  6. Pfiew, gelukkig geen saaie uithoudingsproef. De kandidaten gaan kogelstoten.
  7. “Goed dames, als het zo doorgaat staan we er vanavond nog”, schreeuwt Nicolette. Wauw, de spelregels worden aangepast omdat de vrouwen echt niet kunnen richten.
  8. Britte krijgt op haar verjaardag een zwarte stem, maar gelukkig ook een gigantische taart die ze met haar kamp mag opeten. Ziet er heel goed uit!
  9. Huh, op wie gaan ze nou uiteindelijk stemmen? Ik ben helemaal de draad kwijt. Lol, ze hebben duidelijk allemaal geen idee wat ze doen, want zowel Anouk als Jan en Jasmine krijgen stemmen.
  10. Neeee, niet Jan! De enige échte Robinson gaat gewoon weg. Jammer, ik gunde het deze man echt wel heel erg.

Lees ook
Loek Peters blij verrast door gewichtsverlies na 22 dagen Expeditie Robinson

Wat Twitter dacht

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Tom Cornelissen (RTL)