Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ex Dean Sanders over extreme mishandelingen: ‘Ik dacht: als hij nu niet stopt, ga ik dood’

Ex Dean Sanders over extreme mishandelingen: ‘Ik dacht: als hij nu niet stopt, ga ik dood’

Ex Dean Sanders over extreme mishandelingen: ‘Ik dacht: als hij nu niet stopt, ga ik dood’

Zanger Dean Sanders – bekend van de talentenjacht ‘Popstars’ én als ‘broertje van’ – had enkele jaren een relatie met Jamie Faber, die onlangs te zien was in een geweldige leuke aflevering van ‘Steenrijk, Straatarm’. De twee leerden elkaar kennen in 2011 en hun relatie leek in eerste instantie geweldig. Maar toen Jamie in verwachting raakte, kreeg Dean losse handjes. En niet zo’n beetje ook… Jamie vertelt in LINDA. openhartig haar heftige verhaal. 

Steeds erger

De eerste klap weet Jamie nog goed. Dit gebeurde toen ze vier maanden zwanger was van hun zoontje London. Daarna werd het alleen maar erger en erger. Toen ze acht maanden zwanger was, smeet hij haar van de trap af. “We moesten naar de eerste hulp om te laten checken of London nog leefde.”

Smoezen

Nadat London werd geboren, stopte het huiselijk geweld niet. Zo werd Jamie met een loopkarretje van haar zoontje in elkaar ‘gebeukt’, net zolang tot ze bewusteloos op de grond lag. In de loop der tijd heeft ze heel wat botten gebroken. “Ik ben zo vaak met een smoes op de eerste hulp geweest, dat ze het daar ook allemaal niet meer geloofden: Zo mevrouw Faber, bent u wéér van de trap gevallen?”

Bewusteloos

Het gebeurde steeds vaker. “Hij beukte me finaal in elkaar en kneep mijn keel dicht. Net zo lang totdat ik out ging.” Vooral het moment waarop ze werd geslagen met een loopkarretje is haar bijgebleven. “Op dat moment dacht ik: als hij nu niet stopt, ga ik dood. Ik hoorde een keiharde piep in mijn hoofd. Daarna raakte ik bewusteloos.”

Ondergedoken

Toen London bijna een jaar oud was, besloot Jamie dat het genoeg was. Ze deed aangifte en Dean werd gearresteerd. Op haar geheime adres, waar ze met London woonde, was ze doodsbang. Dean deed er alles aan om hen te vinden en in een wanhoopsdaad stak hij de auto van haar vader in de fik. Ze wist niet hoever Dean zou gaan en daarom besloot ze hem juist maar te benaderen.

Lees ook:
Alleenstaande power-moeders stelen harten van kijkers in ‘Steenrijk Straatarm’

Bewijs

“Met het idee ‘keep your enemies close’ heb ik hem vervolgens opgebeld: Dean, wat wil je?” Ze spraken af bij haar thuis, omdat hij zijn zoon welterusten wilde wensen. Ook toen sloeg hij haar knock-out, met een gebroken kaak tot gevolg. Deze confrontatie heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ze eindelijk bewijs had om aangifte te doen. In 2016 werd Dean veroordeeld tot acht maanden cel. In 2018 werd dat in hoger beroep achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. Momenteel zit hij in de laatste fase van zijn celstraf en met London (inmiddels zes) en Jamie is er geen contact.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: LINDA. magazine | Beeld: ANP