Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Evi Hanssen: ‘Ik geloofde niet meer in de liefde. Echt niet. En toen kwam Kurt’

Evi Hanssen: ‘Ik geloofde niet meer in de liefde. Echt niet. En toen kwam Kurt’

Evi Hanssen: ‘Ik geloofde niet meer in de liefde. Echt niet. En toen kwam Kurt’

Presentatrice Evi Hanssen (40) heeft de ballast van de afgelopen jaren van zich afgeschud. “Soms zat ik maandenlang in zo’n periode waarvan ik dacht: kan de misère even stoppen?” Nu is ze knetterverliefd, danst door het leven en geniet van alles wat op haar pad komt.

Evi is op een aangename manier fel, of noem het gedreven, of zelfs gepassioneerd, als ze over de dingen praat die belangrijk voor haar zijn. Zoals sextortion, iets wat ze graag overal op de agenda wil zetten. Iemand chanteren en afpersen met zijn of haar naaktbeelden vindt ze een heel belangrijk onderwerp, dat bespreekbaar moet worden gemaakt. Zodat slachtoffers hulp zoeken én krijgen.

Om te laten zien dat het heel normaal is om je partner een naaktfoto te sturen, postte ze een foto op Instagram die ze eerder zelf naar haar geliefde stuurde. Netjes met balkjes over haar borsten en billen, maar toch behoorlijk bloot. “Die foto was echt een statement. Dat vrouwen en mannen worden afgeperst omdat ze een naaktfoto sturen, vind ik verschrikkelijk. Terwijl we het allemaal doen. Ik ook.”

Heb je er lang over na moeten denken voordat je die foto op Instagram postte?

“Nee. Het is makkelijk om te zeggen: ‘Iedereen doet het’, maar dan moet je het ook laten zien. Ik heb natuurlijk wel overlegd met mijn vriend, maar hij vond het meteen een goed idee. Hij snapte ook waarom ik dat wilde doen, welk punt ik wilde maken. Ik ben nu bezig met een documentaireserie over de keerzijde van social media: grooming, catfish, sexting, sextortion. Ik wil erachter komen wie dat doen. En waarom. Veel mensen schamen zich er bijvoorbeeld enorm voor dat ze naaktfoto’s sturen. Maar het is toch juist tof en spannend? En in mijn ogen ook heel onschuldig, je zou het als het toppunt van safe sex kunnen zien. Ik heb mensen gesproken die tot wel € 100.000 hadden betaald om maar te voorkomen dat hun foto’s openbaar werden gemaakt. Wat ik vooral erg vind, is dat slachtoffers zich dader voelen – alsof zij iets fout hebben gedaan. En de daders komen er mee weg. Dat moet veranderen. Ongevraagd foto’s doorsturen, dat zou strafbaar moeten zijn.”

Hoe doe jij dat met je zoons Scout en Mac? Zijn ze al bezig met social media?

“Ze zijn nu 10 en 8, en dus in de beginfase van social media. Filmpjes maken vinden ze leuk, en net als veel kinderen willen ze YouTuber worden. Ik vind het belangrijk om afspraken met ze te maken en ook uit te leggen waarom ik iets wel of niet wil. Op die manier worden de jongens zich bewust van wat ze doen. Zomaar in huis met een camera rondlopen, dat kan niet. Ik woon er ook en als ik op zondagochtend loop op te ruimen in mijn onderbroek, wil ik niet dat dat wordt gefilmd. Daar moeten ze dus rekening mee houden. Maar ik wil ze ook niet bang maken. Het is namelijk óók leuk om te doen. En het is hun wereld: tegenhouden of verbieden heeft geen zin.”

Lees ook
Jet van Nieuwkerk: ‘Voor het accepteren van mijn lichaam heb ik hulp gezocht’

Liefde

In het interview met Flair vertelt Evi bovendien over haar nieuwe vriend, Kurt. “De avond dat we elkaar ontmoetten, besloten we al om altijd samen te blijven. Heel bizar, maar toen hij begon te praten, gewoon de eerste 2, 3 zinnen die hij sprak, voelde ik een soort van spirit over de tafel rollen. Bam! Hij kwam meteen bij mij binnen. Ik ben helemaal geen zweverig type, maar gevoelsmatig wist ik: deze man past bij mij. 5 jaar geleden had ik misschien niet zo goed naar dat onderbuikgevoel geluisterd, maar nu wel. Het lijkt wel alsof hij op het juiste moment mijn leven kwam binnenwandelen.”

Waarom nu wel?

“Ik geloofde eigenlijk niet meer in de liefde. Echt niet. Ik dacht: ik ben 40, ik heb 2 kinderen, het leven is geen sprookje. Ik heb me ook best heel eenzaam en alleen gevoeld. En dan wordt het steeds moeilijk om die muur af te breken. Maar Kurt brak daar op de een of andere manier toch doorheen. Het is ook best moeilijk om te zeggen waarom dat toen, op dat moment, gebeurde. Maar ik voelde gewoon dat het oké was. Dat hij oké is.”

Heeft het je verrast dat je dan ook weer zo verliefd kunt worden?

“Ja, enorm. Ik had nooit gedacht dat dat er nog van zou komen. En tegelijk valt alles op zijn plek. Ik moet wel leren om samen te zijn, zeg maar. Om te praten over mezelf, over mijn werk en over mijn kinderen opvoeden, omdat ik altijd alles alleen deed. Kurt is echt geïnteresseerd en dat is moeilijk én ook heerlijk. Eerder had ik geen zin om rekening te houden met iemand en nu wil ik dat. Sterker nog: ik kan niet wachten om hem aan het einde van de dag te zien en mijn verhalen te vertellen. Heerlijk!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Evi Hanssen (@evihanssen) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Evi Hanssen (@evihanssen) op

Het hele interview met Jet lees je in Flair 17. Deze editie ligt vanaf woensdag 24 april in de winkel. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier

Tekst: Saskia Smith | Beeld: Bart Honingh