Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Raakt Estelle Cruijff nu écht haar huis kwijt? Ex eist in rechtbank twee miljoen euro van socialite

Raakt Estelle Cruijff nu écht haar huis kwijt? Ex eist in rechtbank twee miljoen euro van socialite

Celebs
Raakt Estelle Cruijff nu écht haar huis kwijt? Ex eist in rechtbank twee miljoen euro van socialite

Estelle Cruijff (42) moest maandag voor de rechter verschijnen, waar ze oog in oog stond met haar ex, zakenman Jacques Parson (onder meer eigenaar van de See Buy Fly-winkels op Schiphol). De reden? Hij eist miljoenen van haar en is de reden dat Estelle mogelijk binnenkort op straat staat.

Wat is er aan de hand?

Hoe de vork ook alweer in de steel zit? Nou, afgelopen februari werd bekend dat er beslag gelegd was op haar woning in Amsterdam-Zuid. Omdat Estelle de prijs van het appartement – 1,2 miljoen euro – in 2017 niet zelf kon ophoesten, sloot ze hiervoor een lening af bij Jacques. In 2016 stond hij op plaats 406 van de Quote 500, met een geschat vermogen van 65 miljoen euro. Nu de twee uit elkaar zijn, wil hij geld zien. Volgens haar ex-vriend hebben de twee indertijd de afspraak gemaakt dat Cruijff maandelijks 6000 euro zou terugbetalen, zij ontkent dit in alle toonaarden en was dan ook verrast dat hij geld van haar eiste.

Twee miljoen

De rechter vroeg in eerste instantie de twee partijen er zelf uit te laten komen, maar deze zomer bleek dat dat niet gelukt was en dat het tot een uitspraak moest komen. Die uitspraak werd meerdere keren verplaatst. Nu heeft Parson de rechter laten weten dat hij twee miljoen euro (*slik) wil van Estelle. Dat is het bedrag van de aankoop van het huis in Amsterdam-Zuid plus de achterstallige rente. Volgens de rechter is dit bedrag ietwat aan de hoge kant – in februari zou de betalingsachterstand 160.000 euro hebben bedragen. De rechtbank vindt in ieder geval wel dat Cruijff het aankoopbedrag van 1,2 miljoen euro moet terugbetalen.

Huizen verkopen

Hoe ze dat moet doen? Tja, er zijn niet erg veel opties. Ze zou haar huis op Ibiza – ter waarde van 700.000 euro –  moeten verkopen en een nieuwe financierder vinden die bereid is de restschuld op zich te nemen. Lukt dat niet, dan zou in het uiterste geval haar woning in Amsterdam in de verkoop moeten. En die kans is aanwezig, aangezien de Ibiza-woning óók in handen is van Parson. Het is dan ook onduidelijk of die verkoop het conflict oplost. Beide partijen wilden eerder niet reageren op de diverse verhalen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: Hollandse Hoogte

Shoppen is altijd een goed idee