Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Erik van der Hoff (56) binnen jaar vader én opa: ‘Vallen voor een jongere vrouw was niet mijn wens’

Erik van der Hoff (56) binnen jaar vader én opa: ‘Vallen voor een jongere vrouw was niet mijn wens’

Erik van der Hoff (56) binnen jaar vader én opa: ‘Vallen voor een jongere vrouw was niet mijn wens’

Na een huwelijk van 27 jaar én de opvoeding van drie kinderen vond Erik van der Hoff (56) opnieuw de liefde bij de zeventien jaar jongere Maartje. Inmiddels is het stel zeven jaar samen en een dochtertje verder, dat slechts een paar maanden in leeftijd verschilt met het kind van zijn zoon. ‘Het lijkt me fantastisch om straks met die twee meisjes op pad te gaan. Voor de buitenwereld ben ik dan gewoon een opa met z’n twee kleinkinderen.’

Erik van der Hoff jongere vrouw

Zeven jaar geleden ontmoette de zanger en presentator – bekend van programma’s als Het Blok en SamenWonen – zijn vriendin Maartje. “Het was absoluut niet mijn wens om verliefd te worden op een jongere vrouw”, vertelt Erik erover aan Libelle. “Toen ik na mijn scheiding weer ging daten, zei mijn oudste zoon Boris, toen 23: ‘Alles leuk en aardig, als je maar niet met een jonge griet terugkomt en over een tweede leg begint’. ‘Nee joh’, zei ik. Een vrouw van mijn eigen leeftijd, met kinderen, dat vond ik het meest logisch. Maar goed, daar was Maartje – zeventien jaar jonger.”

Gelukkig geen twintiger meer

Het moment dat hij het liefdesnieuws aan zijn kinderen vertelde, kan Erik zich nog goed voor de geest halen. “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’. Gelukkig waren ze opgelucht en allang blij dat Maartje geen twintiger meer was”, aldus de presentator.

Tijdelijke breuk

Maar hoe gek de twee ook op elkaar waren, liep het op een gegeven moment toch stuk. Maartje had namelijk een kinderwens, terwijl Erik zijn gezin niet verder wilde uitbreiden. “Een kind krijgen is prachtig, maar die tijd lag achter me: ik had al drie kinderen, het was goed zo. Toch werden we verliefd. Misschien hoopte Maartje dat ik zou bijdraaien, maar dat was niet zo. Achteraf gezien maakte die strijd, dat onmogelijke, onze relatie nog spannender, intenser, hechter. Maar ja, tegelijkertijd was het de reden dat het uitging. We deden ons best om ons leven weer op te pakken zonder elkaar, door bijvoorbeeld met anderen te daten. Toch lukte het ons niet om van elkaar los te komen.”

Dochter…

Eind 2018 werd het stel dan toch de trotse ouders van een dochter: Rifka. Of er nóg een kleine Van der Hoff komt? “Nou, laat ik het zo zeggen: ik kom uit een gezin van vier en heb nu zelf ook vier kinderen, dus het is precies goed zo. Ik geniet nu volop van Rifka!”

…en even later een kleindochter

Slechts een jaar nadat Erik opnieuw vader werd, kreeg hij óók een eerste kleinkind. Tussen beide kinderen zit slechts een leeftijdsverschil van veertien maanden. “Als Rifka en mijn kleindochter Flora over achttien jaar samen in de kroeg zitten, zal niemand geloven dat daar een tante met haar nichtje zit. Boris en ik vinden het vooral heel grappig. Het lijkt me fantastisch om straks met die twee meisjes op pad te gaan. Lekker naar het theater, poffertjes eten. Voor de buitenwereld ben ik dan gewoon een opa met z’n twee kleinkinderen.”

Bewustere vader

Erik geeft in het interview toe dat hij een bewustere vader is dan dertig jaar geleden. “Ik was jong, alles was nieuw, ik dook overal op: ik zat in de ouderraad van school, organiseerde Koninginnedag in het dorp, regelde de Sinterklaasintocht. Ik vlinderde van het een naar het ander”, biecht hij op. Daarentegen was zijn toenmalige vrouw Daniëlle het tegenovergestelde. “Terwijl ik doordenderde, dacht zij op een gegeven moment waarschijnlijk: laat maar gaan. Ik merkte niet eens dat we langs elkaar leefden.”

Scheiding Daniëlle

Hoe het contact nu is tussen Daniëlle en Erik? “Goed. Gedurende de scheiding zijn we in therapie geweest om te begrijpen waar we elkaar zijn kwijtgeraakt, en waarom het niet meer goed zou komen. Echt praten. Dat hadden we misschien een paar jaar eerder moeten doen, grapte Daniëlle nog. Maar het was niet meer te lijmen. Helaas. Het leven loopt soms anders.”

Lees ook
Marijke is zes jaar ouder dan haar man: ‘Ons verhaal begon toen ik 20 was en hij 14’

In balans

Vandaag de dag is Erik alerter, mede dankzij Maartje. “Zij trapt af en toe op de rem door te vragen: zeg, wat ben je allemaal aan het doen? Ik durf te zeggen dat ik door Maartje beter in balans ben.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De #zonnebrilclub thuis. Tijd voor nieuwe #zonnebril geloof ik?Iemand nog tips?

Een bericht gedeeld door Erik van der Hoff (@evdhoff) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het lijkt een foto uit een nieuwe ziekenhuis serie maar… ik ben #OPA / #grootvader geworden van Flora. #supertrots

Een bericht gedeeld door Erik van der Hoff (@evdhoff) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: Brunopress