Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Emotionele Rico Verhoeven op Instagram: ‘Je bent altijd in mijn gedachten’

Emotionele Rico Verhoeven op Instagram: ‘Je bent altijd in mijn gedachten’

Celebs
Emotionele Rico Verhoeven op Instagram: ‘Je bent altijd in mijn gedachten’

Vandaag is een beladen dag voor Rico Verhoeven. De kickbokser verloor drie jaar geleden zijn vader Jos aan de ziekte van Alzheimer. Hij zou vandaag 60 kaarsjes uit mogen blazen, waardoor Rico vandaag even stil staat bij het verlies. “Je zestigste verjaardag, een mijlpaal. Ik hoop dat je daarboven een feestje viert, wij doen dat hier beneden. Je bent altijd in mijn gedachten. Heb een fijne verjaardag papa. Ik hou van je.”

Moeilijke jeugd

De kickbokser had een moeizame band met zijn vader. Zo vertelde hij in het programma College Tour dat hij door het drank- en drugsprobleem van zijn moeder op jonge leeftijd bij zijn vader besloot te gaan wonen. Helaas bleek ook deze oplossing lang niet altijd even soepel te gaan. Helemaal toen Rico besloot afscheid te nemen van zijn vader als trainer toen hij als professional aan de bak ging. “Ik wilde hem er wel bij hebben, maar als vader en niet als trainer.” Zijn vader zag het echter anders, waardoor de band tussen vader en zoon verslechterde.

Broekzak-gesprek

Uiteindelijk werd het zelfs zo erg tussen de twee, dat Rico en zijn vader uit elkaar groeiden. “Hij heeft mij al die jaren zo veel pijn gedaan. Als ik dit vertel, ontroert het me enorm”, vertelde hij in LINDA. Toen zijn vader door zijn ziekte voor euthanasie koos, besloot Rico hem toch op te zoeken. Hoewel dit bezoek liefdevol verliep, werd Rico daarna weer teleurgesteld. Rico hoorde namelijk via een broekzak-gesprek hoe erover hem werd gedacht. “Zij (zijn vaders vrouw, red.) noemde me een lul, mijn vader zei: ‘Hij probeert het goed te maken, maar hij weet toch dat-ie het niet meer kan rechtzetten’.

Lees ook
Ex-vriendin Rico Verhoeven klapt uit de school: ‘Er was geen vertrouwen meer’

Spijt

Rico was woedend en belde zijn vader kwaad op met de mededeling dat hij niet meer voor hem bestond. Echter betuigde zijn vader spijt, waardoor Rico toch bijdraaide. “Voor het eerst betuigde hij oprecht spijt. Dat waardeerde ik enorm.” De twee konden hierdoor alsnog goed afscheid nemen. Toen zijn vader in oktober 2017 overleed, eerde Rico hem dan ook met een prachtig bericht. “Pap, we hebben veel voor onze kiezen gehad maar ik zal altijd van je blijven houden en zal je altijd missen uit de grond van mijn hart. Ik mis je”, aldus Rico.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: FunX, Libelle, Nu.nl | Beeld: Instagram, Brunopress

Shoppen is altijd een goed idee