Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Emma Watson was afgelopen week in déze Nederlandse stad voor filmopnames

Emma Watson was afgelopen week in déze Nederlandse stad voor filmopnames

Celebs
Emma Watson was afgelopen week in déze Nederlandse stad voor filmopnames

Hollywood-ster Emma Watson, momenteel te zien in de live action-remake van Beauty and the Beast, was afgelopen week, zónder gezien te worden, in Nederland. De actrice was voor filmopnames enkele dagen in déze prachtige, historische stad…

Leiden!

Lees ook
Privéfoto’s Emma Watson gehackt

Emma was here
Emma was een aantal dagen in de Sleutelstad voor de nieuwe BBC-serie The Miniaturist, waar ze een rol in speelt. Er werd onder meer gedraaid op het Rapenburg, bevestigde de gemeente Leiden vandaag.

De Gouden Eeuw
The Miniaturist is gebaseerd op het boek Het huis aan de gouden bocht van schrijver Jessie Burton. De roman vertelt over een meisje uit de provincie die in de Gouden Eeuw trouwt met een vooraanstaande VOC-koopman. Hij schenkt haar een bijzonder huwelijkscadeau: een miniatuur replica van hun chique woning aan de Amsterdamse Herengracht.

Mondje dicht
Amsterdammers die hopen dat Emma nog even bij hen komt buurten, hebben pech. In de serie zal geen enkel shot van Amsterdam zelf te zien zijn; negentig procent van de opnames wordt gedraaid in de studio in Groot-Brittannië. De opnames in Leiden duurden een paar dagen. De gemeente had bewust geen ruchtbaarheid gegeven aan het feit dat Emma Watson, vooral bekend van de Harry Potter-films, in de stad aanwezig was.

De serie zal eind 2017 op de BBC te zien zijn. Het is niet duidelijk of The Miniaturist ook in Nederland te zien zal zijn.

Tot nu toe lijkt niemand Emma in levende lijve gespot te hebben. Jij wel? Laat het ons vooral weten (en zien!).

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Shoppen is altijd een goed idee