Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ellie Goulding: ‘Te weinig vrouwelijke artiesten op festivals!’

Ellie Goulding: ‘Te weinig vrouwelijke artiesten op festivals!’

Ellie Goulding: ‘Te weinig vrouwelijke artiesten op festivals!’

Ellie Goulding beklaagde zich zaterdag op Twitter over het gebrek aan vrouwen die optreden op festivals. De 30-jarige Britse zangeres uitte in 2015 al kritiek op festival Glastonbury, dat in haar ogen te weinig vrouwen programmeerde.

Lees ook: Zien: Ellie Gouldings nieuwe videoclip bevat beelden van ‘Bridget Jones’

‘Ik moet mezelf af en toe een complimentje geven omdat ik al zeven jaar non-stop optreed. Ik zie niet veel vrouwen op festivals’, twitterde Goulding zaterdag. Ze zei dat ze trots is op het feit dat ze als vrouw headliner is op vele festivals.

‘Ik raak geïrriteerd als ik zie dat Glastonbury zoveel mannen in de line-up zet’, zei de Love Me Like You Do-zangeres in 2015. The Huffington Post maakte naar aanleiding van de opmerking van Goulding eind 2016 een inventarisatie. De website berekende dat Coachella 168 mannelijke programmeerde tegenover 60 vrouwen. Het populaire Lollapalooza had in 2016 een line-up van 124 mannelijke bands tegenover 47 vrouwelijke artiesten.

Toch lijkt het de goede kant op te gaan voor de vrouwen. In 2017 was Lady Gaga de headliner op Coachella, als vervanging voor de destijds hoogzwangere Beyoncé. En Glastonbury programmeerde de dames Katy Perry, Solange Knowles en Lorde als headliners.

Lees nu een halfjaar Flair voor 11,- per maand en krijg een gratis leren crossbody tas t.w.v. 69,95! 

Bron: ANP