Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ed Sheeran: ‘TLC’s No Scrubs was inderdaad basis voor Shape of You’

Ed Sheeran: ‘TLC’s No Scrubs was inderdaad basis voor Shape of You’

Celebs
Ed Sheeran: ‘TLC’s No Scrubs was inderdaad basis voor Shape of You’

Sinds de release van Ed Sheerans megahit Shape Of You wordt er veel gespeculeerd over de invloed die No Scrubs, de successingle uit 1999 van meidengroep TLC, heeft gehad bij het schrijven van het lied. Ed erkent nu dat die klassieker inderdaad grotendeels de basis vormt van zijn nummer.

De bijna twintig jaar oude hit heeft zelfs zó veel invloed gehad, dat de Britse zanger de twee schrijvers en de producent van No Scrubs, Kandi Burruss, Tameka Cottle en Kevin Briggs, officieel heeft toegevoegd als schrijver van zijn song Shape Of You.

Eerlijk zullen we alles delen
Volgens veel muziekliefhebbers lijken de tekst en muziek die voor het refrein van de single te horen zijn, erg veel op een stuk uit het nummer waar TLC een grote hit mee scoorde. Dinsdag liet Ed daarom bij de Amerikaanse muziekrechtentoezichthouder ASCAP de namen van de drie noteren als co-schrijvers van zijn nummer, dat momenteel op nummer één staat in onder meer de Verenigde Staten, Engeland en Nederland.

De componisten reageerden blij op Eds actie. ‘Gefeliciteerd met je nummer 1-album, Ed Sheeran, en dank dat je ons laat meedelen in je succes,’ schreef Kandi Burruss op Instagram. Tameka Cottle, ook bekend onder haar artiestennaam Tiny, liet weten dat ze zich ‘gezegend’ voelde met de geste en voorzag de post van een emoji met een dollarbriefje.

#ShapeOfYou #1 @majorgirl

Een bericht gedeeld door Kandi Burruss (@kandi) op

Ayeeee! Ed Sheeran “Shape Of You” Blessed.. @kandi

Een bericht gedeeld door Majorgirl (@majorgirl) op

Je eigen oordeel vellen? Beluister beide nummers hieronder:

Shoppen is altijd een goed idee