Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Dít doet Ed Sheeran in het nieuwe seizoen van ‘Game Of Thrones’

Dít doet Ed Sheeran in het nieuwe seizoen van ‘Game Of Thrones’

Dít doet Ed Sheeran in het nieuwe seizoen van ‘Game Of Thrones’

Onlangs werd bekend dat Game Of Thrones komend seizoen een wel heel bijzondere toevoeging  krijgt. Er werd bevestigd dat niemand minder dan zanger Ed Sheeran zijn opwachting maakt in de hitserie van HBO. Tot nu toe hadden we geen idee wat Ed daar nu precies zou komen doen, maar de roodharige Brit heeft nu verklapt wat we kunnen verwachten van zijn optreden in de serie.

Lees ook
Ed Sheeran binnenkort te zien in déze serie

‘Mooi liedje’
Eigenlijk letterlijk dát: een optreden in de serie. Ed maakte in het radioprogramma The Hits Radio bekend dat hij een lied zal gaan zingen in het langverwachte zevende seizoen. “Ik doe een scène met Maisie”, aldus Ed over Game Of Thrones-actrice Maisie Williams, die Arya Stark speelt. “Ik zing een liedje en dan zegt zij: ‘Oh, dat is een mooi liedje’. En dan is er nog wat tekst.”

Die hard fan
Het is niet zo gek dat Ed juist met Maisie een scène doet, de makers vroegen hem voor een gastrol als verrassing voor de 20-jarige actrice en fan. Eerder liet de zanger al weten dat hij maar een paar minuten te zien zal zijn in de serie, en dat hij niet verwacht dat zijn personage doodgaat.

Muzikale voorgangers
Ed is niet de eerste muzikant die een rolletje heeft bemachtigd in de populaire serie. Eerder waren Gary Lightbody van Snow Patrol, Will Champion van Coldplay, Sigur Rós en de leden van Mastodon al eens te zien in Game Of Thrones.

Drakenbezweerder?
Ed maakte al eerder muziek voor een fantasy slash adventure slash van draken voorzien drama. Hij schreef en zong de soundtrack van de film The Hobbit (2013), waarvoor hij zelfs een Grammy won. Gewoon omdat het zo mooi is; I See Fire live gezongen op ons eigen PinkPop in 2014:

Wil je niets meer missen van Flair? Neem dan nu een abonnement! Dankzij onze speciale lente-aanbieding scoor je maar liefst 10 nummers voor slechts €10.

Beeld: ANP