Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Echte Gooische Moeders’ Florine Hofstee geeft uitleg over bijzondere tweede naam zoontje

Echte Gooische Moeders’ Florine Hofstee geeft uitleg over bijzondere tweede naam zoontje

Celebs
Echte Gooische Moeders’ Florine Hofstee geeft uitleg over bijzondere tweede naam zoontje

In Echte Gooische Moeders is Florine Hofstee nog volop zwanger, maar inmiddels heeft zij haar zoontje eindelijk in de armen mogen sluiten. De kersverse moeder beviel afgelopen zondag van haar eerste spruit en maakte het nieuws dezelfde dag nog bekend op Instagram. Inclusief naam én foto!

Reacties en felicitaties

“Beer Stanislaus Stoop is vanmorgen op 8 november om 03:50 geboren. Dit gevoel is onbeschrijfelijk”, schrijft de Gooische Moeder bij de foto van het gezinnetje Stoop-Hofstee. Al snel regende het reacties en felicitaties onder de prachtige foto. Uiteraard ook van haar jeugdvriendinnen Pauline, Bo, Kimberly en Leslie uit het nieuwe programma Echte Gooische Moeders. “Wow! Wat ben je knap en trots Flo! Prachtig! En wat een te leuke naam! Ga maar heerlijk op die wolk zitten met je gezinnetje!”, zo schrijft Pauline.

Uitleg tweede naam

Naast de vele felicitaties laat Florine weten dat ze ook veel vragen over Beer’s tweede naam Stanislaus heeft gekregen. Op Instagram Stories vertelt ze hoe zij en man Jeroen op deze bijzondere naam zijn gekomen. “Mijn vader heet officieel Stanislaus, maar zijn roepnaam is Stan. Wij vonden het mooi om hem die naam door te geven, omdat hij de achternaam van zijn andere opa heeft”, legt ze uit.

Onverklaarbaar onvruchtbaar

Op de natuurlijke manier een kindje krijgen, bleek voor Florine allesbehalve vanzelfsprekend. Na een lang traject, waarbij ze zich vaak niet gehoord voelde door artsen en experts, belandde ze uiteindelijk in het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk. “Ze hadden daar een fijne fertiliteitsafdeling. Mijn eileiders bleken helemaal niet dicht te zitten. Ze zeiden dat ik ‘onverklaarbaar onvruchtbaar’ was. Wat niet wil zeggen dat je dan onvruchtbaar bent, maar dan kunnen ze de oorzaak niet vinden”, vertelde ze deze zomer aan LINDA.

Lees ook
Missie microvarken, bakfietspech en een ‘kotsgasme’: ‘Echte Gooische Moeders’ is weer gieren

Intro-uteriene inseminatie

“Omdat we al tweeënhalf jaar bezig waren, konden we meteen met IUI (intra-uteriene inseminatie, red.) starten. Ik ging een pil slikken voor vrouwen die een hormoon missen dat belangrijk is bij de eisprong. Dit slik je tot en met dag zeven van je cyclus. Dan gaan ze je eitjes steeds opmeten via een (inwendige) echo. Als die groot genoeg zijn om te springen krijg je een spuit mee die zorgt voor een eisprong binnen 36 uur. In die 36 uur krijg je je IUI-poging. Dan wordt er sperma in je baarmoeder gespoten.”

Positieve zwangerschapstest

Florine vertelt dat de kans dan alsnog maar tien procent is om zwanger te worden. De eerste twee pogingen was het dan ook nog niet raak. Een grote teleurstelling, zo vertelt Florine. “Net na de derde poging gingen we net op vakantie naar Spanje. Ik voelde toen wel menstruatiekrampen en wachtte, maar gebeurde niks. Jeroen zei: ‘Laten we het gewoon voor de zekerheid testen, elke uitslag is goed’. Om zeven uur ’s ochtends deed ik de test. Ik zag een dikke vette streep, en dacht: dit klopt niet. Maar ik was het echt.”

Hoop

De inmiddels kersverse moeder besloot het traject uitgebreid via Instagram te delen. Voor vrouwen die in hetzelfde schuitje zitten, heeft ze dan ook een belangrijke boodschap: “Hou vol: ze kunnen zo veel bij fertiliteitstrajecten. De arts gaf me altijd een positief gevoel: ‘We gaan aan de slag net zolang tot het lukt’. Dat gaf mij heel veel hoop. Als je voor het eerst naar een ziekenhuis stapt, moet dit meteen goed voelen. Geef aan als dit niet zo is, dat is niet vreemd. Je verdient het om goed geholpen en begrepen te worden.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Florine Hofstee (@florinecmh)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Florine Hofstee (@florinecmh)

Bron: LINDA | Beeld: Instagram, Echte Gooische Moeders (Nick van Ormondt)

Shoppen is altijd een goed idee