Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > BN’ers en kijkers pleiten voor verlenging ‘DWDD’: ‘Onverantwoord als Matthijs nu zou stoppen’

BN’ers en kijkers pleiten voor verlenging ‘DWDD’: ‘Onverantwoord als Matthijs nu zou stoppen’

BN’ers en kijkers pleiten voor verlenging ‘DWDD’: ‘Onverantwoord als Matthijs nu zou stoppen’

Eén van de kijkcijferknallers op de buis is momenteel ‘De Wereld Draait Door’. De vroege talkshow is altijd al publieksfavoriet geweest, maar breekt tijdens de huidige coronacrisis record na record. Dat het volgende week al (!) tijd is voor het eerder geplande vertrek van presentator Matthijs van Nieuwkerk, gaat er bij velen dan ook niet in.

‘DWDD’ succesvoller dan ooit

De kijkcijfers gaan volledig door het dak. Matthijs scoorde maandag na de crisisspeech van Rutte een duizelingwekkend aantal kijkers: 3,9 miljoen kijkers, een record. Ook dinsdag was het knallen: 2,2 miljoen kijkers zaten voor de buis. Het programma biedt een fijne informatiebron rondom het coronavirus, maar vormt met onder meer indrukwekkende gesprekken en mooie optredens ook een noodzakelijke bron van verlichting, afleiding en troost van en voor alle narigheid in ons land en de rest van de wereld.

Dit kán toch niet?

Tja, hoe moet dat nu na volgende week? Hoe kunnen we op dit moment nou zonder Matthijs en dit o zo geliefde programma? En hoe kan Matthijs na al die jaren nou op deze bizarre manier – in een lege studio zonder publiek en applaus – een punt achter dit deel van zijn carrière zetten?

‘We kunnen nú toch niet zonder?’

Dat vragen zowel bekend Nederland als vele kijkers  zich massaal af. Online pleiten zij dan ook voor een later einde van De Wereld Draait Door en het langer aanblijven van Matthijs als diens presentator. Onder anderen Halina Reijn, Claudia de Breij en Britt Dekker hopen op een tijdelijke voortzetting van de talkshow tijdens de huidige coronacrisis. “Ik vind het onverantwoord als Matthijs zou stoppen nu. We hebben onze rituelen nu meer nodig dan ooit”, aldus Halina. Britt sluit zich daarbij aan: “Ik kan nu ook niet zonder Matthijs!”.

‘In deze tijd moeten we allemaal offers maken’

Kijkers zijn het met hen eens. “Blijf Matthijs! Stop pas na de coronacrisis, dit is toch ook geen leuk afscheid na al die fantastische jaren”, klinkt het op sociale media na afloop van de uitzending van gisteren. “Is er al een noodwet die Matthijs verplicht door te gaan tot deze ellende achter de rug is?”, vraagt een ander zich af. En weer iemand anders schrijft: “In deze tijd moeten we allemaal offers maken. Matthijs moet blijven!” Een volgende twitteraar: “Wat mij betreft plakt hij er nog wat weekjes aan vast en stopt hij dus niet per 27 maart. Je gaat een spits toch ook niet wisselen als hij het ene na het andere doelpunt scoort?”

Petitie voor Matthijs

Er is inmiddels zelfs een petitie gestart. Op laatdewerelddoordraaien.nl valt in mooie woorden te lezen: “Het stoppen van DWDD geeft een groot oncomfortabel gevoel en voelt als een zwart gat in de avond. Daarom wil ik Matthijs van Nieuwkerk, de mensen van DWDD, BNNVARA en NPO1 vragen om ook na 27 maart door te gaan en ons door de crisis te slepen! Het virus is gekomen. We moeten schuilen. Mogen we – nog even – bij jou?”

Surrealistisch einde van een tijdperk

Vooralsnog zegt Matthijs vrijdag 27 maart voor de laatste keer “dit is De Wereld Draait Doorrrrr”. Dan komt er toch een vrij surrealistisch einde aan een tijdperk, zo zonder publiek. Het is ongetwijfeld niet hoe Matthijs zijn afscheid voor ogen had en waarschijnlijk heeft de redactie alle feestelijke plannen voor de allerlaatste show linea recta in de prullenbak kunnen gooien vanwege de uitbraak van het virus. Zouden de lieve oproepen van kijkers Matthijs doen inzien dat nu stoppen gewoon even geen optie is en gaat de spits van de NPO voor de verlenging? Een woordvoerder van BNNVARA geeft woensdag weinig hoop: “Dat er op sociale media wordt gevraagd om DWDD langer door te laten gaan is hartverwarmend, maar het is niet aan de orde. DWDD eindigt volgende week vrijdag.”

Lees ook
Doet-ie gewoon: Matthijs van Nieuwkerk danst in loeistrakke jurk voor nieuwe internetchallenge

Coronavirus in Nederland

Het coronavirus heeft in Nederland inmiddels aan 58 mensen het leven gekost. Het totale aantal vastgestelde besmettingen is woensdag gestegen naar 2051. Het werkelijke aantal besmettingen is onbekend, want mensen met relatief milde klachten worden niet getest. Zij moeten gewoon thuis uitzieken. Het aantal ziekenhuisopnamen is gestegen tot 408. De jongste overledene is 63 jaar, de oudste 95 jaar.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide | Beeld: BrunoPress