Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Dries Roelvink danst voor homo-emancipatie

Dries Roelvink danst voor homo-emancipatie

Celebs
Dries Roelvink danst voor homo-emancipatie

Dave en Donny Roelvink shinen in hun nieuwe reality-serie maar de schijnwerper wordt nu weer even gericht op vader Dries. Hij danst de sterren van de hemel in een nieuwe videoclip voor homo-emancipatie.

Lees ook: ZIEN: Gebroeders Roelvink openen eigen club in Amsterdam

Het gaat om de clip Twirl van de band Cookachoo. De video is opgenomen in het Amsterdamse Rijksmuseum en je ziet hoe Dries zich al draaiend, springend en dansend een weg baant tussen de schilderijen.

Primeur
Het is voor het eerst dat het Rijksmuseum zichzelf beschikbaar stelt voor zoiets. Het museum wil daarmee ook laten zien dat het een plek is waar mensen, kunst en geschiedenis samenkomen.

Strike a pose
Cookachoo maakte deze video om te laten zien dat homoseksualiteit bij onze samenleving hoort en op die manier bij te dragen aan homo-emancipatie. Behalve een videoclip heeft de band ook een actie op sociale media opgezet. Ze vragen mensen een foto van henzelf in een ‘vogue-pose’ te delen met de hashtag #poseagainsthomophobia.

Wat zo’n ‘vogue-pose’ dan precies is? Het is een pose uit de stijl van de videoclip, die vogueing heet. Deze stijl is ontstaan in de homogemeenschap in New York en draait om expressie. Dries geeft alvast het goede voorbeeld.

Bron: Glamour

Shoppen is altijd een goed idee