Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Doutzen Kroes over het vaccin: ‘Ik laat me niet dwingen om mijn gezondheid te bewijzen’

Doutzen Kroes over het vaccin: ‘Ik laat me niet dwingen om mijn gezondheid te bewijzen’

Doutzen Kroes over het vaccin: ‘Ik laat me niet dwingen om mijn gezondheid te bewijzen’

Doutzen Kroes heeft na een mediastilte van ruim een half jaar weer eens van zich laten horen. Het 36-jarige model zette vrijdag een foto met een lang bericht op Instagram waarin ze uitspraak doet over het coronavaccin. Ze roept mensen op om ook niet langer weg te kijken en zich uit te spreken.

Doutzen Kroes vaccin

Het model plaatste een selfie en onder de post – volledig in het Engels – vertelt Doutzen dat ze haar periode zonder social media “very peaceful” vond. “Ik probeerde het negatieve te negeren en me te focussen op het positieve. Maar op dit moment kan ik mijn ogen niet langer sluiten voor het onrecht dat recht voor onze neus gebeurt.”

Gedwongen

Ze gaat verder: “Andere mensen hebben me hoop en kracht gegeven met hun moed om voor onze rechten op te komen. Ze hebben me geraakt en geïnspireerd om hetzelfde te doen. Dus ondanks dat mijn handen trillen terwijl ik dit schrijf. Ik voel dat het tijd is om voor moed te kiezen in plaats van comfort en mijn waarheid uit te spreken: Ik laat me niet dwingen om het vaccin te nemen. Ik laat me niet dwingen om mijn gezondheid te bewijzen om mee te kunnen doen in deze samenleving. Ik accepteer geen uitsluiting van mensen op basis van hun medische status.”

Lees ook
Doutzen Kroes biedt excuses aan voor bericht waarin ze coronavirus bedankte

Freedom of speech

Kroes sluit haar post af met een oproep aan haar volgers om ook hun waarheid uit te spreken. “Freedom of speech is a right worth fighting for, but we can only solve this united in peace and love!” 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Doutzen Kroes (@doutzen)

Bron: Instagram | Beeld: Instagram, ANP