Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Domien showt ‘nieuw, afgetraind’ lichaam, maar volgers schrikken van ‘mager’ lijf

Domien showt ‘nieuw, afgetraind’ lichaam, maar volgers schrikken van ‘mager’ lijf

Domien showt ‘nieuw, afgetraind’ lichaam, maar volgers schrikken van ‘mager’ lijf

Radio-dj Domien Verschuuren heeft vandaag een flinke lading kritiek over zich heen gekregen nadat hij op sociale media het resultaat liet zien van twaalf weken intensief sporten. Een deel van zijn volgers was niet erg onder de indruk van zijn ‘spierbundel’, noemde hem zelfs ‘mager’ en ‘ongezond’, en vond dat hij beter wat kilo’s aan kon komen.

Lees ook: Trok hij het slechte 3FM-nieuws niet meer? Domien Verschuuren stapt over naar Qmusic

Bodyshaming

“Lieve allemaal. Thanks voor de reacties! Leuk om te zien dat mensen hier iets van vinden. En dat is helemaal okay! Maar reacties als ‘eng mager’, ‘ga maar weer eten!’, ‘graatmager’ en ‘manorexia’ rieken naar ongegeneerde bodyshaming”, zo reageerde Domien op Instagram op alle reacties. “Bodyshaming is voor losers. Denk een beetje na voordat je met je schietgrage vingertjes op ‘plaatsen’ drukt. Ik kan er prima tegen, maar de wereld is groter dan je eigen bubbel.”

Kilo’s knallen

Domien plaatste vanochtend een voor-en-na-foto van zijn eigen bovenlichaam. Samen met enkele honderden luisteraars was hij de uitdaging aangegaan om in drie maanden tijd gezonder te eten en fitter te worden. Zo liet hij de broodjes kroket en de gevulde koeken liggen, en bracht hij flink wat tijd door in de sportschool. In totaal viel de ochtendjock van 3FM, die vorige week bekendmaakte over te stappen naar Qmusic, zes kilo af.

‘Ik wilde het leuk houden’

“Natuurlijk ben ik hartstikke tevreden met het resultaat, maar weet stiekem dat het meer had kunnen zijn. Breder, gespierder. Maar dat had ook betekend dat ik nog meer had moeten letten op voeding (moeten bulken: voedsel louter gebruiken als brandstof) en in plaats van drie keer, vier keer had moeten trainen. Had gekund, maar ik wilde het ook graag léuk houden”, aldus Domien.

De foto die Domien als eerste deelde:

Weet je nog, twaalf weken geleden? Samen met @baslouissen begon ik aan een traject om drie maanden gezonder te eten en fitter te worden. Samen met honderden luisteraars gingen we aan de slag om te kijken waar het ons zou brengen. En dit is het resultaat! 🏋🏻‍♂️ ∙ We brachten het als een ‘challenge’ en dat is het ook gebleken. Om van de ene op de andere dag je patronen in voeding en beweging aan te passen, is nogal een uitdaging. Vooral de discipline die erbij komt kijken, is belangrijk. Ik ging voor het experiment: wat kan ik bereiken in die periode? Natuurlijk ben ik hartstikke tevreden met het resultaat, maar weet stiekem dat het meer had kunnen zijn. Breder, gespierder. Maar dat had ook betekend dat ik nog meer had moeten letten op voeding (moeten bulken: voedsel louter gebruiken als brandstof) en in plaats van drie keer, vier keer had moeten trainen. Had gekund, maar ik wilde het ook graag léuk houden. 💁🏻‍♂️ ∙ Deze twaalf weken waren in ieder geval superleerzaam! Ik ontdekte dat krachttraining veel leuker is dan ik dacht. Nu komt dat ook wel door de tofste personal trainer van Utrecht, @strongville_tom. Minstens twee keer per week stond ik met hem in de gym, oefeningen te doen waarvan ik een half jaar geleden niet eens wist dat ze bestonden. Laat staan dat ik wist hoe ik ze moest doen! Ik ontdekte dat de sportschool voor iedereen is en dumbbells niet alleen voor bodybuilders. 🏆 ∙ Qua voeding zijn mijn ogen ook geopend. Ik ben zes kilo kwijtgeraakt, alleen al door het laten liggen van broodjes kroket bij de lunch en gevulde koeken tussendoor. Die kun je trouwens prima eten, maar doe het niet iedere dag. En eerlijk, dat deed ik in slechte weken wél. 🌭 ∙ ‘Ga je ermee door?’, is me veel gevraagd. Ik denk het wel! Tenminste, ik wil het sporten nog wel even volhouden en kijken of ik het zonder Tom ook zo leuk kan vinden. Alleen al omdat ik dan dat kroketje tussen de middag kan eten, want daar gaat het om: balans. ☯ ∙ Tot slot een een speciale shout-out naar @baslouissen. Hij opperde een maand of vier geleden om samen te gaan sporten en te kijken hoe ver we in twaalf weken zouden komen. Kijk even naar zijn voor/na-foto! Wát stoer. 💪🏼 ∙ 📸 @martyndejong 🔥

Een bericht gedeeld door Domien Verschuuren (@domien) op

Domien’s latere reactie:

Hoi! Vanmorgen zette ik de na-foto van mijn #12weken-challenge online. Dat het wat reacties zou opleveren had ik wel verwacht, maar dat het deze kant op zou slaan niet helemaal. ∙ Lieve allemaal. Toen ik aan deze drie maanden begon, schreef ik ‘afvallen is niet per se het doel’. Dat dat automatisch wel is gebeurd (door het minderen in calorieën en het plotseling oppakken van krachttraining), is logisch. Dat wil niet zeggen dat ik mij heb ‘uitgehongerd’, zoals ik vandaag heb gelezen. Echt niet. Ik zou ‘ongezond mager’ zijn, een ‘slecht voorbeeld voor jongeren’ en er uit zien als ‘iemand met anorexia’. Okay, wow. ∙ Het was leuk geweest als ik in deze periode breder was geworden dan ik nu ben, natuurlijk. Maar zoals ik schreef, ben ik tevreden met dit beeld. Mijn lichaam is altijd relatief mager geweest en ik had niet de illusie dat ik dat in deze korte periode kon veranderen. Ik wilde zien wat er wél mogelijk was, zónder uithongeren of bulken. Ik wilde bredere schouders, contouren in mijn bi- en triceps, een strakkere buik. Niet omdat ik vond dat ik te dik was, maar omdat ik me nooit had verdiept in deze sportieve wereld. ∙ Bodyshaming is voor losers. Ik ben geschrokken van de hardheid van sommige comments. Niet voor mij, want ik kan (inmiddels) wel wat hebben. Maar omdat er geschreven wordt vanuit de gedachte ‘dan moet je zo’n foto maar niet plaatsen’. Wat een onzin. Je mening doet er toe, die mag je hebben. Maar de wereld is groter dan je eigen bubbel. ∙ Dank voor alle lieve reacties! Wil je meer lezen over de laatste twaalf weken? Check dan het artikel bij @menshealthnl. Link in bio. 🖤 ∙ 📸 @martyndejong

Een bericht gedeeld door Domien Verschuuren (@domien) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: ANP, Instagram