Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Reacties op documentaire van Ruud de Wild: ‘Darmkanker raakt niet alleen de 60+er’

Reacties op documentaire van Ruud de Wild: ‘Darmkanker raakt niet alleen de 60+er’

Reacties op documentaire van Ruud de Wild: ‘Darmkanker raakt niet alleen de 60+er’

Op 7 november is de documentaire van Ruud de Wild te zien. Hij deelt samen met Olcay de eerste beelden op Instagram. De documentaire is nog niets eens helemaal te zien, maar het maakt nu al duidelijk veel impact op volgers en bekenden. 

Bij de preview schrijft Ruud: ‘Diagnose De Wild, zondag 7 november om 22.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 1 en KRONCRV #kroncrv.’ Olcay deelt bij haar post dat ze ontzettend trots is op haar lieve Ruud.

Tekst gaat verder onder de post.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ruud de Wild (@ruuddewild)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Olcay Gulsen (@olcay)

Kippenvel

Ruud en Olcay worden onder de post overladen met reacties.  ‘🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥 pfff het raakt mij tot op het bot! 😢 Dank Ruud. Dank Olcay, for sharing this! Much love ❤️ Zo heel veel liefde!’ reageert Judith Osborn. Voor een van de volgers komt de documentaire wel heel dichtbij: ‘Kippenvel, nu al…. zo eng om zondag te kijken want zelf zit ik er nog middenin. Maar ik ben erbij Olcay!’ Fans waarderen ontzettend dat Ruud zo openhartig zijn verhaal deelt. ‘Mooi dat je je verhaal verteld en het zichtbaar maakt! Darmkanker raakt niet alleen de 60+er, maar ook steeds meer de jongere generatie’, wordt er onder de post geschreven.

De impact

De afgelopen maanden heeft een cameraploeg het ziekteproces van De Wild op de voet gevolgd. Alle taboes worden doorbroken en Ruud laat zich van zijn kwetsbaarste kant zien. In de documentaire is te zien dat de ziekte niet alleen invloed heeft op Ruud, maar ook op zijn relatie met Olcay Gulsen. Ook is te zien wat voor een impact de operaties hebben op Ruud. Tijdens de documentaire mocht de cameraploeg bij hoge uitzondering aanwezig zijn bij de operatie en komt Ruud zijn arts aan het woord.

Rollercoaster van emoties en scenario’s

Samen met zijn arts en bekenden wilde Ruud een ‘kanker voor dummies’ maken. ‘De eerste maanden kon ik nog niet bedenken dat dit goed zou aflopen. Het was een rollercoaster van emoties en scenario’s die zijn besproken. Je kunt je hierin verloren voelen’, vertelt de dj. ‘Ik wil hiermee kijkers inzicht geven hoe ieder zijn eigen pad kan bewandelen, welke tips er zijn en waarom het zo belangrijk is om tijdig aan de bel te trekken. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk dit is geweest en dat wil ik delen.’

Lees ook
Huh? André niet, maar Rachel Hazes gaat wél op bezoek bij jarige Sarah van Soelen

Radioprogramma

In maart maakte 52-jarige De Wild bekend darmkanker te hebben. Door zijn ziekte stopte hij tijdelijk met zijn radioprogramma. Gelukkig is hij inmiddels kankervrij en is hij weer elke maandag op de radio te horen. Vanuit het VUmc in Amsterdam presenteerde de dj de show. Op de plek waar hij maandenlang werd behandeld.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: Brunopress, Instagram