Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Dochter Kate Moss schrijdt over de catwalk met haar insulinepomp

Dochter Kate Moss schrijdt over de catwalk met haar insulinepomp

Dochter Kate Moss schrijdt over de catwalk met haar insulinepomp

Lila Moss (18) treedt in de voetsporen van moeder Kate. Onlangs liep ze mee in de modeshow die Fenty en Versace samen organiseerden voor het nieuwe label Fendace. Op de catwalk viel niet alleen op dat Lila net zo knap is als haar moeder, maar dat ze ook een insulinepomp op haar heup draagt. 

Diabetes type 1

In een interview vertelde Lila vorig jaar dat ze diabetes type 1 heeft. Dat betekent dat haar lichaam zelf geen insuline meer produceert, waardoor het suikergehalte in haar bloed omhoog gaat. Het afweersysteem gaat de cellen die insuline aanmaken te lijf. Daarom moeten mensen met dit type diabetes insuline spuiten of een insulinepomp dragen.

‘Dankjewel’

Dat Lila haar pomp niet verborg op de catwalk levert haar veel applaus op. ‘Als diabetes 1-patiënt wil ik zeggen: dankjewel dat je jouw hulpmiddel droeg op de runway. Je bent een koningin en ik wil dat deze foto’s overal verspreid worden. Hoe meer we delen over diabetes type 1, hoe beter’, reageert iemand onder Lila’s foto op Instagram. ‘Namens mijn 11-jarige dochtertje: bedankt’, schrijft een moeder.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lila Grace (@lilamoss)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN | Beeld: Getty