Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Dít is waarom Alexander Pechtold en zijn collega (en vele andere BN’ers!) hand in hand lopen

Dít is waarom Alexander Pechtold en zijn collega (en vele andere BN’ers!) hand in hand lopen

Celebs
Dít is waarom Alexander Pechtold en zijn collega (en vele andere BN’ers!) hand in hand lopen

D66-voorman Alexander Pechtold en collega-politicus Wouter Koolmees liepen vanmorgen hand in hand naar de formatiegesprekken op het Binnenhof. Een opmerkelijk beeld met – zo blijkt – een hartverwarmende reden.

Lees ook
De actie van deze vrouw tegen homohaat is adembenemend mooi!

Betonschaar
Pechtold en Koolmees hebben een groot statement gemaakt met hun actie. De politici geven hiermee een reactie op een homostel dat dit weekend is mishandeld in Arnhem omdat zij hand in hand over straat liepen. Jasper en Ronnie werden aangevallen met een betonschaar door een groepje jongens. Eén van de slachtoffers is vier voortanden kwijt, een vijfde tand is afgebroken. “We denken dat het heel normaal is in Nederland om gewoon te kunnen uiten wie je bent. Maar dat is het kennelijk nog steeds niet”, constateerde Pechtold.

#allemannenhandinhand
De brute mishandeling heeft veel losgemaakt in ons land. Barbara Barend riep vanochtend alle heren op om hand in hand te lopen met iemand van hetzelfde geslacht met de hashtag #allemannenhandinhand, om de homohaat tegen te gaan. Pechtold en zijn collega besloten hier dus gehoor aan te geven, net als vele andere BN’ers, met lovende reacties tot gevolg.

‘Omdat het belachelijk is’
Ook radiodj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga arriveerden maandag hand in hand bij de studio van Radio 538 voor aanvang van hun Coen & Sander Show. Domien Verschuuren van 3FM ging met zijn collega Michiel Veenstra hand in hand op de foto. “Omdat het belachelijk is dat mannen/vrouwen aan worden gevallen omdat ze op straat laten zien gek op elkaar te zijn. Hand in hand met iemand van je eigen geslacht. Doe je mee?”, schrijft Domien bij de foto op Instagram.

Bekend Nederland in actie
NPO Radio 2 deelde maandagmiddag op Twitter een foto van Stefan Stasse en Ruud de Wild hand in hand. “Ook wij doen mee Barbara Barend’! Alle mannen hand in hand”, staat erbij. Ook tal van andere politici, Kamerleden en acteurs zetten een foto op sociale media waarop ze hand in hand lopen. Zo staan de demissionaire ministers Lodewijk Asscher en Jeroen Dijsselbloem hand in hand. Ook D66-Kamerleden Salima Belhaj en Jan Paternotte lieten zich hand in hand met iemand van dezelfde sekse op de kiek zetten.

Een aantal van de kiekjes op een rij:

#handinhand

Een bericht gedeeld door Coen Swijnenberg (@coenswijnenberg) op

Bron: Story. Beeld: ANP.

Shoppen is altijd een goed idee