Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Dit televisieprogramma is de grote winnaar van de Gouden Televizier-Ring

Dit televisieprogramma is de grote winnaar van de Gouden Televizier-Ring

Dit televisieprogramma is de grote winnaar van de Gouden Televizier-Ring

Zondag met Lubach is volgens kijkers het beste televisieprogramma van het jaar. De satirische nieuwsshow won met 47 procent van de stemmen de felbegeerde Gouden Televizier-Ring tijdens de 52e editie van het televisiegala in Amsterdam. Robert ten Brink reikte de prijs uit aan Arjen Lubach.

Lees ook: Wie wordt dit jaar de grote winnaar van de Gouden Televizier-Ring?

Genomineerden
De andere genomineerde programma’s waren Beste zangers en Expeditie Robinson. De satirische nieuwsshow Zondag met Lubach brengt precaire en ingewikkelde onderwerpen op een luchtige en grappige wijze voor het voetlicht. Presentator Arjen Lubach was tot tweemaal toe de bron van video’s die wereldwijd viraal gingen. Voorafgaande aan het tv-gala in AFAS Live had Lubach de led-schermen van de naburige Ziggo Dome ‘gekaapt’ om stemmen te trekken.

Hart en ziel van programma
‘Wat ontzettend terecht dat wij deze prijs hebben gewonnen’, grapte Lubach in zijn dankwoord. ‘Ik moet natuurlijk veel mensen bedanken. Ik mag het natuurlijk allemaal presenteren, dat is te gek, maar achter de schermen ben ik ook heel belangrijk. Nee, serieus, voor alle cameramensen vind ik het geweldig dat ze met mij mogen werken’, vervolgde hij. In een echt serieuze noot prees hij zijn medewerkers: ‘Deze mensen zijn het hart en de ziel van dit programma.’

Eerder op de avond werden Eva Jinek en Wilfred Genee onderscheiden met de Zilveren Televizier-Ster, waarmee ze de prijs wonnen voor beste tv-presentatoren. De talentenprijs werd gewonnen door Marieke Elsinga. Jeroen van Koningsbrugge werd beste acteur en Angela Schijf won deze prijs bij de vrouwen. Het jeugdprogramma Brugklas (AVROTROS) won de Gouden Stuiver.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron en beeld: ANP