Je bent hier: Home > Celebs > ‘Discriminatie’ van restaurantgasten door tv-kok en Flair-columnist Miljuschka valt in de smaak

‘Discriminatie’ van restaurantgasten door tv-kok en Flair-columnist Miljuschka valt in de smaak

Celebs
‘Discriminatie’ van restaurantgasten door tv-kok en Flair-columnist Miljuschka valt in de smaak

Afgelopen weekend konden gasten aan tafel schuiven bij Buitensluiting, het Amsterdamse pop-uprestaurant waarvoor tv-kok en Flair-columnist Miljuschka Witzenhausen een driegangenmenu samenstelde. En de hotspot, waar eters ‘gediscrimineerd’ werden, was een groot succes; het heeft maar liefst 5.800 euro aan donaties opgeleverd voor het Liliane Fonds.

Lees ook: Column Miljuschka: ‘Ik heb het lang ontkend en er de grootste ruzies over gehad met mijn liefde’

Het restaurant was slechts vier dagen – van donderdag 7 tot zaterdag 9 februari – open, en koos elke avond een bepaald lichaamskenmerk om te discrimineren. Dat gebeurde via een ‘rad van fortuin’. De persoon met dat kenmerk mocht wel binnenkomen, maar kreeg slechts water en brood voor z’n neus.

Uiterlijk kenmerk

Het Liliane Fonds wilde met de actie mensen laten voelen hoe het is om buitengesloten te worden op basis van een uiterlijk kenmerk, zoals de kinderen voor wie het goede doel in actie komt. ‘Tachtig procent van de mensen (waaronder veel kinderen) met een handicap woont in een ontwikkelingsland en dat zijn juist de mensen die onze hulp het hardst nodig hebben’, aldus Miljuschka, die sinds afgelopen december vaste columnist is voor ons magazine. ‘Buitengesloten worden is vreselijk, zeker voor kinderen. Dit initiatief is een creatieve manier om aandacht te vragen voor een wereldwijd probleem.’

Niet betalen maar doneren

Aan het einde van hun maaltijd hoefden gasten niet te betalen, maar konden ze een donatie doen. Gemiddeld gaven ze 40 euro per persoon. Miljuschka was degene die het driegangenmenu voor het pop-uprestaurant samenstelde.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP