Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Dick Bruna krijgt prestigieuze Max Velthuijs-prijs

Dick Bruna krijgt prestigieuze Max Velthuijs-prijs

Dick Bruna krijgt prestigieuze Max Velthuijs-prijs

Kinderboekenillustrator, schrijver en vormgever Dick Bruna mag vandaag de Max Velthuijs-prijs in ontvangst nemen, als bekroning op zijn werk. De prijs wordt vanmiddag aangenomen door de vrouw van Dick, aangezien hij zelf nauwelijks nog in het openbaar verschijnt.

Geldbedrag
De Max Velthuijs-prijs is een driejaarlijkse oeuvreprijs bestemd voor Nederlandse illustratoren van kinderboeken. Het is een initiatief van Stichting P.C. Hooftprijs voor Letterkunde, en aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 60.000 euro. In 2007 werd de prijs voor het eerst uitgereikt aan illustrator Mance Post. De prijs is vernoemd naar de gelijknamige tekenaar Max Velthuis, die bekend werd met zijn kinderboeken als ‘Kikker is kikker’ en ‘Kikker is verliefd’.

Nijntje
De 89-jarige Dick Bruna mag de prijs in ontvangst nemen omdat hij wereldberoemd werd met zijn boeken over Nijntje. De jury van de Max Velthuijs-prijs zegt hierover: ‘Bruna is de meester van de klare lijn. Hij weet met een minimaal kleurenpalet een maximum aan effect te bereiken. Het ogenschijnlijk gemak waarmee hij ruimte in een perspectiefloos vlak brengt is ongeëvenaard.”

Bron: RTL

Lees ook: