Je bent hier: Home > Celebs > Balen voor De Scheetjes: ‘Ik Vertrek’-gezin slachtoffer van identiteitsfraude

Balen voor De Scheetjes: ‘Ik Vertrek’-gezin slachtoffer van identiteitsfraude

Celebs
Balen voor De Scheetjes: ‘Ik Vertrek’-gezin slachtoffer van identiteitsfraude

De Scheetjes, bekend van het populaire programma ‘Ik Vertrek’, zijn druk aan het werk op Bonaire. Ondertussen wordt hier in Nederland misbruik gemaakt van het feit dat de familie zo ver weg zit: op Facebook is er namelijk identiteitsfraude gepleegd.

De fake’jes

Accounts doen zich voor alsof zij de bekende Hans en Karin zijn, om zo dingen te verkopen. Er zijn twee nepaccounts; de ene probeert T-shirts van ‘De Scheetjes’ te verkopen en de andere plaatst fragmenten uit het nieuwe programma De Scheetjes: bouwen op Bonaire op Facebook.

Pagina’s offline

“Deze pagina’s worden inderdaad niet beheerd door Hans en Karin. Wij melden dit bij Facebook, zodat de pagina’s offline worden gehaald”, vertelt een woordvoerder aan Shownieuws. Jammer voor de fans, want de T-shirts zullen sowieso niet meer komen: de pagina is inmiddels al verwijderd. Eerder werd ook Martien Meiland – van dat ándere populaire Ik Vertrek-gezin – al slachtoffer van identiteitsfraude.

Het succes van de Ik Vertrek-families

Na het grote succes van Chateau Meiland is er nu een andere Ik Vertrek-familie aan de beurt met een eigen reallifesoap. Hans en Karin laten zien hoe het er aan toe gaat met hun leven aan de andere kant van de wereld: verbouwingen, vergunningen en drama op Bonaire.

Lees ook
Waarom Martien Meiland al jaren geen contact heeft met zijn zus

Net zo’n knaller als ‘Chateau Meiland’?

Of De Scheetjes: bouwen op Bonaire net zo’n succes wordt als de winnaar van de laatste Televizier-Ring – inmiddels toe aan alweer het derde seizoen, is nog maar de vraag. De eerste twee afleveringen trokken gemiddeld zo’n 450.000 kijkers, terwijl de Meilandjes steevast een miljoenenpubliek boeiden. Al kan dat natuurlijk even wennen zijn: naar de tweede uitzending keken alweer meer mensen dan naar de eerste. Wordt het een stijgende lijn?

‘De Scheetjes: bouwen op Bonaire’ zie je iedere maandag om 20.30 uur op SBS6. Een fragment van de uitzending van maandag 13 januari zie je hieronder:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee