Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Dave Roelvink over deelname aan The Big Balance: ‘Moet ik dat wel willen?’

Dave Roelvink over deelname aan The Big Balance: ‘Moet ik dat wel willen?’

Dave Roelvink over deelname aan The Big Balance: ‘Moet ik dat wel willen?’

Vanaf 11 december kunnen we elke zaterdagavond genieten van een spectaculaire aflevering van spelprogramma The Big Balance. Dave Roelvink is een van de kandidaten en tegen het ANP vertelde hij dat hij het eigenlijk best wel spannend vond, zeker door de zwangerschap van zijn vriendin Jazzlynn.

Dave Roelvink in The Big Balance

Hoewel Dave Roelvink, naar eigen zeggen, normaal “iemand is die van uitdagingen houdt”, was dat tijdens de trainingen van het nieuwe spelprogramma The Big Balance wel even andere koek. Zijn vriendin Jazzlynn was destijds namelijk zwanger en Dave was bang dat er iets zou gebeuren tijdens het oefenen voor het programma. “Je doet gevaarlijke dingen waarvan je normaal denkt: dat doe ik wel, maar waarvan je nu denkt: moet ik dat wel willen?”, vertelt Dave.

Angst

In het programma is te zien dat Dave samen met vijf andere BN’ers gaat highlinen, oftewel, koordlopen op tientallen (!) meters hoogte. “Het was erg spannend”, vertelt de realityster over de maanden waarin hij hiervoor trainde. “Ik ben normaal eigenlijk iemand die van uitdagingen houdt. En last van hoogtevrees heb ik niet.”

Toen Dave’s vriendin zwanger werd, veranderde dat gevoel toch. “Die was net zwanger toen de opnames begonnen. Ik merkte wel dat het een ander soort hoogtevrees met zich meebracht.” Want met een kindje erbij kreeg hij wel de angst dat er wat zou kunnen gebeuren. “Het is een ander soort instinct dat je ontwikkelt en dat je lichaam aanzet”, vertelt hij verder.

Moeilijker dan verwacht

Ondanks dat er wat twijfels waren toen hij gevraagd werd voor het programma, werd Dave al gauw enthousiast van alle video’s die hij op YouTube zag over highlinen. Al zag het er wel makkelijker uit dan in werkelijkheid was: “Het is me wel tegengevallen, dat je erop staat en na nog niet eens één stap omvalt.” Toch is de nu kersverse vader van zoontje Dean stukken beter geworden, al heeft hij het nog niet helemaal onder de knie. “Ik doe mijn best, laat ik het daarop houden”, lacht hij.

Lees ook:
Zo ziet de knappe zus van Dave en Donny Roelvink eruit

Olympische sporters

In The Big Balance neemt Dave het op tegen een paar olympische sporters. Zo doen voormalig kickbokser Remy Bonjasky, basketbalster Chatilla van Grinsven en olympisch windsurfkampioen Kiran Badloe mee. Windsurfen draait om balans, zegt Dave over Kiran. “Die hield ik dan ook meteen goed in de gaten.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SBS6 (@sbs6nl)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress