Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > #Ikdoenietmeermee 2.0? Onhandige actie van Dave Roelvink zorgt voor ophef rondom coronaregels

#Ikdoenietmeermee 2.0? Onhandige actie van Dave Roelvink zorgt voor ophef rondom coronaregels

#Ikdoenietmeermee 2.0? Onhandige actie van Dave Roelvink zorgt voor ophef rondom coronaregels

Slechts enkele weken nadat meerdere BN’ers voor ophef zorgden met de hashtag #Ikdoennietmeermee, lijkt Dave Roelvink een andere poging te doen om een opstand tegen het huidige coronabeleid van het kabinet te veroorzaken. De dj en realityster deelde dinsdag een filmpje op zijn instagramaccount waaruit blijkt dat hij het niet eens is met de momenteel strenge regelgeving om het coronavirus in te dammen.

‘Staan we op?’

De zoon van zanger Dries Roelvink plaatste een filmpje waarin een politie-eenheid met bruut geweld een kinderfeestje verstoort omdat er te veel mensen aanwezig zijn. “Is dit onze toekomst? Of staan we op? Laat je horen, deel deze video”, sluit het filmpje mee af. De video, waar Dave enorm om moet lachen, is inmiddels al bijna 260.000 keer gezien.

Bezorgde volgers

Onder de post wordt hartelijk meegelachen door Dave’s volgers, maar zijn er ook serieuze reacties die kritiek uiten op het coronabeleid. “Iedereen lacht, maar binnenkort is dit gewoon realiteit”, aldus iemand. “Het erge is dat dit niet eens ver van de realiteit zit als dit zo doorgaat”, zegt een ander. Weer een ander wijst alle ‘critici’ terecht: “Als je nou gewoon simpel die regels zou volgen, was deze shit er in de eerste plaats niet geweest”.

Overtreding

Roelvink’s manager Frank Wisse laat desgevraagd weten “niet verantwoordelijk te zijn voor wat Dave op zijn socials plaatst. Ik ga hem niet vragen wat hij hiermee bedoelt, ik neem aan dat de bijdrage voor zich spreekt”. In het filmpje dat Roelvink heeft verspreid wordt het logo van de Rijksoverheid gebruikt. Het is verboden dit logo te verspreiden zonder toestemming van de overheid.

#Ikdoenietmeermee

Drie weken geleden kwam een groepje BN’ers via social media in opstand tegen de coronamaatregelen van de overheid. Zij protesteerden met de hashtag #ikdoenietmeermee en stelden boos te zijn over alle beperkingen die jongeren werden opgelegd. De actie bleek geïnitieerd door Willem Engel van actiegroep Viruswaarheid (voorheen Viruswaanzin), die gelooft dat het virus niet met beperkingen kan worden bestreden.

Lees ook
Coronasituatie nu kritieker dan paar maanden geleden: ‘Tweede golf begint op tsunami te lijken’

Spijt

Vrijwel alle BN ers, onder wie vlogster Famke Louise en presentator Tim Douwsma, trokken uiteindelijk hun kritiek op de overheid in en gaven toe dat de hashtag verkeerd gekozen was. De video die Roelvink heeft verspreid, is ook geplaatst op het Twitter-account van Viruswaarheid.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

IK STIK?????????

Een bericht gedeeld door Dave Roelvink (@daveroelvink) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Me gabber ff afgezet ❤️

Een bericht gedeeld door Dave Roelvink (@daveroelvink) op

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress