Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Daniëlle Oerlemans onder vuur na uitspraken over ‘dikke mensen’ en zelf moeten koken tijdens lockdown

Daniëlle Oerlemans onder vuur na uitspraken over ‘dikke mensen’ en zelf moeten koken tijdens lockdown

Celebs
Daniëlle Oerlemans onder vuur na uitspraken over ‘dikke mensen’ en zelf moeten koken tijdens lockdown

Daniëlle Oerlemans (47), getrouwd met mediatycoon Reinout Oerlemans, ligt flink onder vuur na een interview met Het Parool van afgelopen weekend. De krant interviewde haar over hun leven in Los Angeles, een plek waar het haar – zo lijkt – toch ietwat naar de bol is gestegen.

‘Dikke mensen’

In het interview zegt de voormalig topsporter meerdere opmerkelijke dingen, maar vooral een opmerking over ‘dikke mensen’ valt verkeerd bij menig lezer. Daniëlle verklaart namelijk in gesprek met Het Parool: “Californië is een bijzondere staat, omdat iedereen hier sport en gezond leeft. Er zijn wel dikke mensen, maar niet in mijn omgeving. Ik drink graag een glas wijn, maar moet ook op mijn gewicht te letten.”

Waar blijven de kritische vragen?

En die opmerking schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Onder meer schrijfster Tatjana Amuli spreekt zich uit. “Hier werd ik dan weer moedeloos van. Interview met Daniëlle Oerlemans een paar dagen geleden. Snap niet dat er in een dergelijk interview nul vraagtekens worden gezet of kritische vragen worden gesteld naar aanleiding van dit soort uitspraken.” Volgens haar is deze opvatting “weer lekker stereotype-bevestigend”. “Dikke mensen sporten nooit, eten immer ongezond. En niemand wil eigenlijk iets met ze te maken hebben (vandaar haar ‘dikke mensen zijn er wel, maar niet in mijn omgeving-uitspraak’).”

Zelf koken tijdens lockdown

In het interview doet Daniëlle meer uitspraken die niet helemaal lekker uit de verf komen, onder andere over hoe zij de coronatijd, waarin het gezin het tijdelijk moest doen zonder huishoudelijke staf vanwege een lockdown, beleven. “Koken is niet mijn grootste hobby en ik had er voorheen te weinig tijd voor. Maar het is ongezond om steeds eten te bestellen, dus heb ik tijdens de lockdown beter leren koken.” Ook lijkt het Nederlands haar niet altijd even goed meer af te gaan. Het Parool: “Even later komt haar jongste dochter Katelyn in beeld, die vertelt dat haar beugel er binnenkort uit mag. ‘Hoe zeg je in het Nederlands: my braces come off in a week?’, vraagt Oerlemans. ‘Mijn beugel komt af in een week’, antwoord Katelyn.”

Druk, druk, druk

Verder vraagt Het Parool Daniëlle, die zegt “in een fijne bubble te zitten”, of ze een druk bestaan leidt in LA. Dat blijkt het geval: “Ik ben vier jaar bezig geweest met de verbouwing van ons huis, van het aansturen van de aannemers tot alles rondom het interieur en de tuin. Daar was ik van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat mee in de weer. Daarnaast hebben we natuurlijk vier kinderen.” Die kinderen – Thijmen James (19), Fiene Joan (16), Benjamin Jack (14), Katelyn Jane (11) – gaan overigens al maanden niet naar school, want de scholen zijn sinds maart gesloten. Gelukkig zitten de kids op goede privéscholen. “Ik weet niet hoe het op de openbare scholen is geregeld, maar binnen een week waren alle lessen omgezet naar Zoom.”

Lees ook
Vrienden-vakantie: de Oerlemansjes en Borsato’s genieten samen op Mykonos

Sarcasme

Ook op Twitter wordt allesbehalve enthousiast gereageerd op het interview. Iemand schrijft bij foto’s van de stukjes over dikke mensen en het zelf moeten koken: “Ik zit met verbazing (en dan blijf ik heel netjes) dit interview met Daniëlle Oerlemans te lezen. […] Waarom dacht Het Parool dat dit interessant zou zijn?” Weer een ander schrijft sarcastisch: “Ik beveel dit onbeschaamde rijkeluisinterview met mevrouw Oerlemans van harte aan”. Onder één van Daniëlle’s posts op Instagram reageert iemand al even cynisch: “Hoi, ik las net een artikel over hoe hard covid-19 jullie heeft geraakt… Wat heftig zeg! Zelf schoonmaken en koken, wat moet dat zwaar zijn voor jullie. Ik hoop dat je er boven op komt, you can do it!”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Reacties:

Bron: Het Parool | Beeld: BrunoPress

Shoppen is altijd een goed idee