Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Dan Karaty voor het eerst open over oogaandoening: ‘Aan één kant blind’

Dan Karaty voor het eerst open over oogaandoening: ‘Aan één kant blind’

Dan Karaty voor het eerst open over oogaandoening: ‘Aan één kant blind’

Zo’n twee maanden geleden werd bekend dat Dan Karaty (43) was opgenomen in het ziekenhuis. In eerste instantie bleef onbekend wat er aan de hand was met de Amerikaanse choreograaf, maar al gauw bleek het om een spoedoperatie aan zijn oog te gaan. Een paar weken erna liet hij kort van zich horen, maar nu geeft hij voor het eerst openheid over zijn aandoening. Daarbij vertelt het jurylid van onder andere ‘Holland’s Got Talent’ dat hij aan één oog blind is geworden.

Oogaandoening Dan Karaty

Aan Privé vertelt Dan dat de situatie eerder dit jaar kritiek was. Inmiddels gaat het beter met hem. “Vergeleken met een paar weken geleden ben ik erg opgelucht”, aldus Karaty. “De angst dat het helemaal mis zou gaan is weg en het voelt fijn om langzaamaan weer terug te gaan naar normaal, ook voor mijn vrouw en kinderen. Terug naar het leven dat we hadden, voordat ik vanuit het niets in kritieke toestand kwam te liggen.”

‘Engste moment uit mijn leven’

Dan had naar eigen zeggen al enkele dagen vreselijke pijn aan zijn linkeroog en kon op een ochtend helemaal niets meer zien. Daarna belandde hij in het ziekenhuis en werd zelfs overwogen om zijn oog te verwijderen. “Het engste moment uit mijn leven”, zegt hij daarover.

Oorzaak

De doktoren hebben nog steeds geen idee wat de oorzaak is. “Maar het gaat gelukkig wel langzaam weer de goede kant op. De doktoren, die fantastisch werk hebben verricht, zijn er vrij zeker van dat ik mijn oog niet zal verliezen. Maar zien kan ik er nog niet mee. We zijn nu de weg ingeslagen om ook mijn zicht weer terug te krijgen”, zegt Dan, die nu 24 uur per dag met een zonnebril rondloopt.

Lees ook
Dan Karaty laat voor het eerst weer van zich horen nadat zijn oog ‘gered’ werd tijdens spoedoperatie

Dan & the fam

Dan Karaty woont afwisselend in Nederland en bij zijn vrouw Natasha en kinderen Quinn (9) en Daniel (6) in New York. Je kent ’m van zijn rollen in de Soof-films (waar in maart het derde deel van verschijnt #yay) en -serie, en als professioneel jurylid in onder meer Time to Dance, Everybody Dance Now, Dance Dance Dance en Holland’s Got Talent. Vanwege zijn oogaandoening moest Dan dit jaar Holland’s Got Talent overslaan. Ali B verving hem in de jury.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress, Instagram