Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Corona-uitbraak treft ook koningshuizen: eerste royal overleden aan virus

Corona-uitbraak treft ook koningshuizen: eerste royal overleden aan virus

Corona-uitbraak treft ook koningshuizen: eerste royal overleden aan virus

Het coronavirus houdt de wereld in z’n greep en – zoals fotograaf William Rutten ook al liet zien met zijn BN’ers in quarantaine-fotoserie – discrimineert niet. Ook leden van verschillende koningshuizen zijn getroffen door Covid-19, waar gisteren een eerste dodelijk slachtoffer viel.

Prinses overleden

Prinses Maria Teresa van Bourbon-Parma is donderdag na een kort ziekbed overleden aan het coronavirus. De immer strijdbare tante van de prinsen Carlos en Jaime en de prinsessen Margarita en Carolina is 86 jaar geworden. Dat heeft prins Carlos, als hoofd van de familie, bekendgemaakt. Hij sprak van “intens verdriet en een groot verlies.”

Geliefd in Spanje

Prinses Maria Teresa, op 28 juli 1933 geboren, was de op een na oudste zus van wijlen prins Carlos Hugo, de ex-echtgenoot van prinses Irene. Zij speelde een belangrijke rol in de carlistische beweging, waarin ze streed voor een rechtvaardiger Spanje. Daarvoor kreeg ze ook in Spanje erkenning en werd ze nog vaak gevraagd om te komen spreken of om haar levensverhaal te vertellen. Maria Teresa, afkomstig uit een gezin met vier meisjes en twee jongens, was een vaste waarde bij de jaarlijkse terugkeer van eerst haar broer en na daarna van haar neef Carlos naar de Italiaanse hertogdommen Parma en Piacenza.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Maria Teresa links op de foto, rechts prinses Margarita:

Prins Albert II van Monaco

Maria is niet de eerste royal die de strijd aan moest met het razendsnel verspreidende coronavirus. In Monaco werd prins Albert II (62) ruim een week geleden als eerste positief getest op virus. Gelukkig voelt zich inmiddels wat beter, vertelde hij donderdag in gesprek met de Franse radiozender RTL. “Ik hoest nog een beetje, maar de koorts is weg. Ik kan het licht aan het eind van de tunnel weer zien”, zei hij.

Prins Charles

In Groot-Brittannië zit prins Charles (71) in hetzelfde schuitje. Woensdag werd bekend dat ook hij besmet is met het coronavirus. De prins van Wales verblijft momenteel in Schotland, waar hij op zijn residentie Birkhall in zelfisolatie zit. Vanuit daar blijft Charles werken, liet Clarence House donderdag weten. Ook zijn echtgenote Camilla is getest, maar zij heeft het coronavirus niet.

Lees ook
RIVM legt uit: wanneer behoor je tot de risicogroep voor het coronavirus?

De Oranjes

In Nederland zaten koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane tot voor kort in zelfisolatie. Na hun terugkeer van de jaarlijkse ski-vakantie in het Oostenrijkse Lech bleek dat in het wintersportoord meerdere besmettingen waren vastgesteld. Geen van de gezinsleden leek uiteindelijk besmet met het virus.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: iStock