Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Column Kim-Lian: Vive la France

Column Kim-Lian: Vive la France

Column Kim-Lian: Vive la France

Kim-Lian van der Meij (36) is actrice en presentatrice. Ze woont samen met Daniel (36), met wie ze drie kinderen heeft: Ronja (9), William (7) en Benjamin (3). Elke week schrijft ze in Flair over haar drukke leven.

Lees ook: Column Kim-Lian: Pleister

We toetsen op het navigatiesysteem een plaats in aan de Côte d’Azur. Het schermpje in de auto geeft aan dat we nog 1322 kilometer van onze bestemming zijn verwijderd. De achterbak is volgeladen. The usual als je op vakantie gaat. Koffers met kleding, toilettassen, een bolderwagentje, strandhanddoeken en o ja, de drie reuzenopblaaseenhoorns die ik zo leuk op de kop heb getikt. ‘We nemen dit jaar niet zo veel mee, hoor,’ hoor ik mezelf nog zeggen.

Wij gaan eigenlijk altijd met de auto op vakantie. Met name omdat Daniel bang is om te vliegen. Maar ook omdat het handig is om op de plek van bestemming een auto te hebben, zoals hij zegt. Tja, je kunt daar ook een auto huren (denk ik dan), maar oké. Van Nederland naar Zweden rijden we ook al met de auto sinds de kinderen in de Maxi-Cosi zaten. We hebben helse ritten gehad! Door weer en wind, sneeuwstormen, met janktirades op de achterbank. Stoppen bij een parkeerplaats om borstvoeding te geven.

Strontchagrijnig werd ik ervan. ‘Dit is de laatste keer dat ik op vakantie ga met de auto. Je neemt maar een slaappil of drinkt maar goed in voordat we gaan vliegen, ja?!’, tierde ik tegen Daniel. Maar er is niets veranderd, want we zitten dus voor de zoveelste keer in de auto naar Frankrijk. Voordeel is dat de kinderen de lange ritten gewend zijn en zich kunnen vermaken met spelletjes als Ik zie ik zie wat jij niet ziet en Wie vindt de meeste vogelnesten in de bomen?. Maar ook met tekenen, lezen… En oké, ik geef het toe: op de iPad spelen. Zelden ben ik zo dankbaar voor die uitvinding dan op momenten dat we vijftien uur in een auto moeten zitten. Je hoort de kinderen soms uren niet. Hooguit af en toe: ‘Mama, mogen we een ijsje?’ of ‘Mama, ik moet plassen!’.

De kleine of grote boodschap doen langs de snelweg in Frankrijk, is op z’n zachtst gezegd een avontuur. Een goor avontuur. Natuurlijk heb je keurige, naar lavendel ruikende toiletten als je bij een groot benzinestation stopt. Maar op de een of andere manier is de timing van onze kinderen niet afgesteld op die luxe. Nee, het is altijd: ‘Mam ik moet nú plassen.’ En dus stop je bij het eerste de beste betonnen huisje op een parkeerplaats en staar je naar een gat in de grond.
‘Wat is dat, mam?’
‘Dat is de wc, schat. Kijk, het werkt zo… Zet aan elke kant van het gat een voet, zak door je knieën en richten maar,’ leg ik uit, terwijl ik kokhalzend boven dat gat hang.

De kinderen moet ik vasthouden aan hun armen, zodat ze niet omvallen. Ik zie het al gebeuren, met hun blote gat in het Franse gat… Aaaargh! Door mijn actie wordt het richten wat lastiger, dus bottom line… mama’s voeten worden ondergeplast. Top! Dit is zo’n moment dat ik Daniel met zijn vliegangst de schuld wil geven. Maar ik houd me in. De kinderen hebben namelijk de grootste lol. En de rest van de reis de slappe lach op de achterbank. ‘Hahaha, we hebben op mama’s voeten geplast!’

Ik denk alleen maar: alles liever dan gejank. Lach maar, zo veel en lang mogelijk! Eenmaal op de plaats van bestemming valt alle misère van je af en ben je blij dat je de auto bij je hebt. Dat je met de opblaaseenhoorns in de achterbak naar verschillende, mooie strandjes kunt rijden. Dus laat ik er verder maar niet meer over zeiken.

Lees nu een halfjaar Flair voor € 11 per maand en krijg een gratis leren crossbody tas t.w.v. € 69,95!