Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Column Kim-Lian: ‘Soms wil ik even rustig op de plee zitten zonder dat eeuwige gemaamaa’

Column Kim-Lian: ‘Soms wil ik even rustig op de plee zitten zonder dat eeuwige gemaamaa’

Column Kim-Lian: ‘Soms wil ik even rustig op de plee zitten zonder dat eeuwige gemaamaa’

Kim-Lian van der Meij (36) is actrice en presentatrice. Ze woont samen met Daniel (36), met wie ze drie kinderen heeft: Ronja (9), William (7) en Benjamin (3). Elke week schrijft ze in Flair over haar drukke leven.

Lees ook: Column Kim-Lian: ‘Als je het van een afstandje bekijkt, is het vast idioot om te zien’

Vraag tien presentatoren wat ze ooit nog eens willen maken en zeker acht van hen zullen een reisprogramma op hun bucketlist hebben staan. Logisch, het lijkt een perfecte combinatie van plezier en werk. Je komt in andere landen, ontmoet nieuwe mensen, ontdekt vreemde culturen en maakt tegelijkertijd een mooi programma. Deelnemen aan avontuurlijke programma’s als Wie is de Mol en Expeditie Robinson zal ook bij velen enthousiast worden ontvangen.

Nou, bij mij niet. Tien jaar geleden wel, toen zou het ook op mijn bucketlist hebben gestaan. Wat is er met me gebeurd? Het antwoord is simpel: mijn gezin. Ik wil niet voor langere tijd bij hen weg. En ik verheerlijk het gezinsleven echt niet hoor. Soms kan ik de kinderen en Daniel wel achter het behang plakken. Ik zou best op een time-outknopje willen drukken, zodat alle drukte en moetjes rondom het gezinsleven even op pauze worden gezet en ik even rustig op de plee kan zitten zonder dat eeuwige ‘gemaamaa’.

Ik ben geen 24/7-huisvrouw. Ik kan het niet, wil het niet. Ik heb zó veel respect voor vrouwen die dat wel kunnen. Als ik na een vermoeiende werkweek een paar dagen thuis ben en er constant drie luidruchtige kinderen (ze praten niet, ze schrééuwen) aan mijn benen hangen, kan ik soms niet de energie opbrengen om die übervrolijke moeder te zijn. Als ze alle drie door elkaar blèren en geen rekening houden met elkaar, loop ik weleens naar mijn slaapkamer. Daar gooi ik me dan op mijn bed met een kussen over mijn hoofd. Even stilte. In de hoop dat ze denken: mama is moe, laten we even rustig zijn.

Soms zou ik even rustig op de plee willen zitten zonder dat eeuwige gemaamaa

Maar nee, natuurlijk niet! Kinderen hebben er geen boodschap aan dat jij moe bent. En dat is hun goed recht. Ze lopen achter me aan, twee van hen springen boven op me en de derde schreeuwt onderaan de trap nog harder: ‘Máááámaaaaaa!’ Een paar weken naar het buitenland voor werk zou toch een welkome afwisseling moeten zijn? Nee. Hoezeer je ook kunt verlangen naar rust, als je eenmaal alleen op je hotelkamer zit, valt die rust je ook ineens heel erg op. Die rust is een constante reminder dat je niet thuis bent. Een leegte die snel weer gevuld moet worden. Al is het met geschreeuw en geruzie van de kids. Geen reisprogramma voor mij dus.

Ik als huismus heb het geluk dat ik mijn programma’s kan opnemen in een studio in Baarn of Amsterdam en vervolgens lekker naar huis kan rijden. Home sweet (luidruchtig) home. Toch heb ik laatst een uitzondering gemaakt. Ik ben voor een tv-programma op reis geweest. Ik heb veel lol gehad en kon zo lang op de plee 
zitten als ik wilde. En drie keer douchen op een dag, al mijn social media checken op mijn telefoon zonder me daar bezwaard over te voelen en zelfs in alle rust een tijdschrift lezen. Ergens héérlijk, maar de stilte in mijn hotelkamer was ook oorverdovend.

Ik had toch last van een lichte vorm van heimwee. Ik was voornamelijk met 
allemaal ‘gasten’ op werkreis en kon mijn heimwee niet delen met die dudes. Op de laatste dag van onze reis heb ik het toch gedeeld met een van mijn mannelijke 
collega’s. Muts, dacht-ie waarschijnlijk. En zo voelde ik me ook, een enorme MUTS! De werkreis duurde maar drie dagen…

Wil je niets meer missen van Flair deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10 x Flair voor 10 euro!