Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > COLUMN Kim-Lian: Afscheid nemen bestaat niet

COLUMN Kim-Lian: Afscheid nemen bestaat niet

COLUMN Kim-Lian:  Afscheid nemen bestaat niet

‘Ronjaaaaa, Wiiiiiiiliam en Beeeeeeeenjamin, mama gaat werken, schatjes! Mag ik een dikke knuffel?’ ‘Hoe lang blijf je weg, mama?’ vraagt William (6). Hij kijkt me met zijn grote bruine hondenogen vragend aan.

Op een luchtige manier probeer ik ‘tien dagen, lieverd,’ te antwoorden, maar de trilling in mijn stem verraad dat ik er toch niet zo luchtig over denk. Ik zie zijn gedachten gaan, tien dagen? Tien, dat is mijn leeftijd + vier. William zit enorm in zijn rekenfase en gebruikt wat hij maar kan om hardop sommetjes te maken.

Benjamin (3) vraagt: ‘Mag ik mee, Mama?’  Hij zit in zijn zwaan-kleef-aanperiode. Als ik maar éven naar het toilet ga of de vuilniszakken buiten in de containers wil gooien, wil hij mee. ‘Ik wil méééheeee!’* (*mama smelt).

Ronja (8) kijkt op van haar tablet. Ze is druk bezig Minecraft. ‘Ga je tv-maken, mama? Met die reuzesjoelbak?’ Ik antwoord: ‘Ja schatje, inderdaad, ik ga draaien voor Zullen we een spelletje doen?’ Een gezellig spelletjesprogramma bij SBS6 dat ik samen met Nick en Simon maak.

‘Ik schreeuw terug: ‘I love you toehoe!’

Het eerste seizoen was een feestje om te doen, dus ik heb veel zin om nieuwe afleveringen op te nemen. Alleen deze keer zijn de opnames midden in onze vakantie gepland. Dus terwijl de kinderen bij papa in Zweden blijven, vertrek ik per taxi naar het vliegveld om in mijn uppie naar Nederland te vliegen.

‘Take care, baby,’ zegt Daniel en ik krijg een dikke kus. Ik slik een brok in mijn keel weg, als ze mij vanaf de veranda van ons vakantiehuisje uitzwaaien. ‘Doeiiiiiii mama, tot snel. We love joeeeee!’ Ik schreeuw terug: ‘I love joe toeehoe!’ en strooi handkusjes.

Wat zijn nou tien dagen? Die dagen vliegen zo voorbij, spreek ik mezelf toe. Vooral als het leuk is, en dat wordt het zeker, dat kan niet anders. De vorige opnames heb ik bijna in mijn broek gepiest van het lachen. Dus ja, ik heb er zin in.

Ik veeg mijn tranen weg en ga volle goede moed en met een bak energie – ik heb drie weken vakantie gehad – terug naar Nederland. Op weg naar Nick en Simon en de tv -studio. Nou, je kunt je een vervelender ontvangstcomité bedenken… En over tien dagen sta ik weer voor diezelfde veranda in Zweden, hopelijk bomvol leuke verhalen. Net als zij.