Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Column Kim-Lian: Relaxmoment

Column Kim-Lian: Relaxmoment

Celebs
Column Kim-Lian: Relaxmoment

Kim-Lian van der Meij (36) is actrice en presentatrice. Ze woont samen met Daniel (36), met wie ze drie kinderen heeft: Ronja (8), William (8) en Benjamin (3). Elke week schrijft ze in Flair over haar drukke leven.

Soms heb ik wekenlang geen tv-opnames en soms ben ik wekenlang zes dagen per week aan het draaien. De afgelopen twee maanden waren van die piekmomenten. Vanwege twee nieuwe tv-programma’s stond mijn agenda volgepland: vijf, zes dagen per week zo’n tien tot twaalf uur per dag draaien. Dan nog wat bijbehorende werkzaamheden, zoals interviews en shoots. En o ja, thuis gaat het ook gewoon door.

De kinderen, het huishouden, de honden, de boekhouding, je kent het wel. Het zijn van die weken dat je eigenlijk niet eens de tijd vindt om even rustig te kakken, maar tóch probeer ik mijn rust te pakken. Normaal gesproken gaan Daniel en ik eens per twee weken naar een Thaise massagesalon, ons ultieme relaxmoment. Maar helaas: door tijdgebrek lukte dat steeds niet. Totdat ik last kreeg van mijn nek en schouders…

Toen ik vervolgens op een vrije zondag, tussen het knikkerbanen bouwen, Pokémon-kaarten delen en cupcakes bakken door, zo’n enorm stijve nek kreeg, besloot ik dat ik echt even losgemaakt moest worden. Maar ja, er hingen drie hyperactieve kinderen aan mijn benen, die blij waren mama eens voor zichzelf te hebben. De oplossing: we besloten met z’n allen te gaan.

Hup, allemaal even douchen, voetjes goed wassen, makkelijk joggingpakje aan en gaan. Ronja en William hadden het al eens meegemaakt, zij vonden het héééérlijk. Maar Benjamin nog nooit. Ik vroeg me af of kinderen van drie een massage eigenlijk wel kunnen waarderen. En vooral of ze zo lang stil kunnen zijn. Andere mensen komen er tenslotte ook voor hun rust. Maar de Thaise masseuse was er duidelijk over. ‘Jaaaaaa túúluk, lekkel onspannuh,’ zei ze met een grote glimlach.

We werden naast elkaar gelegd op verwarmde matrasjes op de grond. Ik kon naar Benjamin kijken en hij naar mij. Althans: zolang hij zijn ogen open had. Want zodra hij op zijn bolle buikje ging liggen en die mevrouw hem lekker begon te aaien en knijpen, zag ik zijn ogen rollen… En wég was-ie. Heb hem een halfuur lang niet gehoord. Geen piep. Helemaal in katzwijm…

Ik werd daarentegen in allerlei houdgrepen gelegd en gekraakt, wat best pijnlijk was. Toen ik op mijn rug boven op de masseuse lag, in een houding die ik het best kan omschrijven als ‘de geknakte zeester’, kraakte alles in mijn lijf zo hard dat ik er het liefst even een oerklank uit wilde knallen.

Maar ik hield me in, want ik wilde die kleine drol niet laten schrikken. Die lag immers nog steeds lekker te kwijlen op zijn massagekussen. Uiteindelijk voelde ik me als herboren, maar het meest heb ik genoten van hoe mijn peuter het vond. Ontspannen tussen de bedrijven door (met kinderen!), het kan dus tóch! Het moge duidelijk zijn: dat gaan we vaker doen.

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee