Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Column Kim-Lian: Net als in de film

Column Kim-Lian: Net als in de film

Celebs
Column Kim-Lian: Net als in de film

Kim-Lian van der Meij (36) is actrice en presentatrice. Ze woont samen met Daniel (36), met wie ze drie kinderen heeft: Ronja (8), William (8) en Benjamin (3). Elke week schrijft ze in Flair over haar drukke leven.

De scripts liggen in de brievenbus. Het is een dikke envelop met drie afleveringen van een Nederlandse serie waarin ik een bijrol ga spelen. Mijn hart maakt een sprongetje als ik hongerig het pakketje uit de brievenbus vis. Wat heb ik hiernaar ­uitgekeken, zeg. Ik voel me als een hond die zijn tanden wil zetten in een lekker bot.

Jarenlang heb ik avond aan avond op de planken gestaan in verschillende rollen.
In het theater, in musicals, maar ook af en toe in een tv-serie of film. Het acteren heeft me altijd veel plezier en voldoening ­gegeven. De afgelopen tien jaar heb ik negen hoofdrollen in musicals gespeeld, dat waren zo’n zes shows per week. Inmiddels ken ik alle grote en middelgrote theaters van Nederland vanbinnen en ­vanbuiten. Daarom besloot ik dat het tijd werd voor iets anders.

De laatste vier jaar ben ik voor mijn werk als presentatrice bij SBS6 gegaan. Een totaal andere discipline, maar zeker net zo leuk. Toch kan ik niet in elk programma spontaan gaan zingen of ineens een rol aannemen. Kortom, ik begon het een beetje te missen, vooral het acteergedeelte. Met een bloedend hart kan ik naar een mooie rol kijken in een serie, film of theaterstuk.

Ik merk dat elke creatieve cel van mijn lichaam snakt naar dat stukje invulling. Ik heb altijd geleefd naar en geloofd in de stelling  ‘Het één hoeft het ander niet uit te sluiten.’ Verschillende ambities mogen en kunnen naast elkaar bestaan. Dus zonder mijn presentatiewerk minder serieus te nemen, begon ik kenbaar te maken aan dezen en genen dat ik graag weer wilde acteren.

En nu branden die scripts in mijn handen. Ik scheur de grote envelop open, plof op de bank, gooi een wollen plaid over me heen en begin te lezen. Ik heb een beknopte omschrijving van mijn personage gekregen, maar weet de exacte verhaallijn nog niet. Ik noem mijn personage voor nu even Mevrouw X.

In de derde scène waar Mevrouw X verschijnt volgt een innige omhelzing en wordt liefdevol gezoend met haar man. Slik. Zo dat is snel, denk ik bij mezelf. Ik heb eigenlijk nog geen idee wie mijn man speelt. Met wie ik moet zoenen. Ik lees het nog een keer. Ja, het staat er echt. Een innige omhelzing en er wordt liefdevol gezoend.

Nu zou dit niet de eerste keer zijn dat ik met een mannelijke collega een liefdeslijn moet spelen met de daarbij horende details. Maar toch. Ik blijf het een dingetje vinden. En dan eigenlijk vooral omdat ik me afvraag hoe het voor mijn partner moet zijn. Ja het hoort erbij, en ja, het is puur zakelijk, maar toch… Als ik de rollen omdraai, zou ik het misschien wel moeilijk vinden om mijn acterende man met een andere collega te zien zoenen
op tv of het witte scherm.

Daniel staat in de keuken te koken als ik erover begin. Hij reageert heel kalm en neutraal. Hij is wel wat gewend, zegt hij en verzekert me dat het echt geen ­probleem is. ‘Wanneer ga je filmen?’  vraagt-ie.  ‘Morgen begin ik,’ antwoord ik. ‘Dat gaat helemaal goedkomen,’ zegt hij, terwijl hij nog twee extra knoflookteentjes
door de shoarmasaus maalt.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Shoppen is altijd een goed idee