Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Column Kim-Lian: Moddermeesters

Column Kim-Lian: Moddermeesters

Column Kim-Lian: Moddermeesters

Kim-Lian van der Meij (36) is actrice en presentatrice. Ze woont samen met Daniel (36), met wie ze drie kinderen heeft: Ronja (8), William (7) en Benjamin (3). Elke week schrijft ze in Flair over haar drukke leven.

Lees ook: Column Kim-Lian: Yoga

Au, au, au! Ik word wakker met immense spierpijn op plekken waar ik dat nog nooit heb gevoeld. En dan bedoel ik niet van die lekkere spierpijn, waarop je nog wel kunt ­kicken. Wat heb ik gisteren gedaan, vraag ik me af. Langzaam ontwaakt mijn brein en veeg ik het slaap uit mijn ogen. En terwijl ik daarmee bezig ben, vallen er ook wat brokjes klei uit mijn haar. What the hell? O ja… Ik weet het weer. It’s all coming back to me now.

Vannacht ben ik doodmoe thuisgekomen na achttien uur (!) draaien in Duitsland voor het tv-programma Mud Masters VIP’s. Ik was zo gesloopt dat ik de badkamer heb overgeslagen en meteen door naar bed ben gestrompeld, om met een plof neer te vallen. Ik moest overigens nog wel twee ­kinderen naar hun eigen bed tillen, want die lagen lekker naast papa te slapen. Hoe ik dat heb gedaan… Geen idee.

Maar goed, terug naar het fenomeen Mud Masters. Dit uitdagende hindernisparcours van kilometers lang is gebaseerd op een echte mariniersstormbaan. Je waant je voor even de actieheld die je altijd al wilde zijn en overwint de indrukwekkendste obstakels. Klein detail: je wordt vies. Heel vies. Rennen, zwemmen, glijden, klimmen en afzien door modder, blubber, stenen, water, zand en ga zo maar door.

Het is trouwens geen wedstrijd; het gaat erom dat je samen de finish haalt, dat je je grenzen verlegt en daarmee een prestatie neerzet waar je je leven lang trots op kan zijn. Maar hé, wij maken een tv-programma. Er moest dus wel een extra spannings­element aan toegevoegd worden. De snelste tijd gold, en dus stonden zes BN’ers met hun vriend, vriendin of familielid die ochtend schuimbekkend aan de start. Mijn rol? Ik mocht het spektakel mede-presenteren en de deelnemers aanmoedigen langs de baan. Iets wat mij wel is toebedeeld, na acht afleveringen Ninja Warrior, ook zo’n onmogelijk zware hindernisbaan.

Waarom komt dit soort programma’s eigenlijk binnen een kort tijdbestek in mijn leven? Wil het universum me iets duidelijk maken? Moet ik mezelf meer uitdagen? Mijn grenzen verleggen? Obstakels overwinnen? Ik geloof niet in toevalligheden…Ik begon de dag als presentatrice: make-upje op, leuke kleding aan, draaiboek in mijn kontzak en de cameraploeg bij de hand. ‘Kom op jongens, jullie kunnen het!’, ‘Ga ervoor!’, ‘Niet opgeven!‘ en nog meer van dat soort teksten schreeuwde ik tegen de kandidaten. Het was koud en het miezerde, dus ik zag dat ze aan het afzien waren.

Maar ja, met zes camera’s op je bakkes wil je je niet laten kennen, dus ze gingen allemaal tot het uiterste. Zover zelfs dat één van de ­deelnemers door een blessure moest ­stoppen. Oei, we waren nog niet klaar. De finale moest nog gelopen en gedraaid worden… En toen gebeurde het. Iemand van de productie kreeg een helderde ingeving: ‘Kim, jij kunt het wel doen?!’ Stilte. En toen: chaos. Zes cameramannen draaiden zich om en keken me aan, net als alle deelnemers, productiemensen en de mensen van het goede doel waarvoor de deelnemers streden.

‘Lieve Kim-Lian, wil jij invallen om samen met een van de finalisten de laatste run te lopen?’, luidde de vraag. Tja… Zeg dan nog maar eens nee. Hoe dat afloopt, zie je binnenkort in het ­programma. Ik kan je wel alvast verklappen hoe ik me de dag erna voelde: helemaal kapot en vies. Maar ook een beetje trots.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10