Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Column Kim-Lian: IJdeltuit

Column Kim-Lian: IJdeltuit

Celebs
Column Kim-Lian: IJdeltuit

Kim-Lian van der Meij (36) is actrice en presentatrice. Ze woont samen met Daniel (36), met wie ze drie kinderen heeft: Ronja (8), William (8) en Benjamin (3). Elke week schrijft ze in Flair over haar drukke leven.

Lees ook: Column Kim-Lian: Hoe fouter hoe beter

‘Ben jij ijdel?’ Als mij die vraag wordt gesteld, zal ik in eerste instantie  ‘nee,’
antwoorden,  ‘volgens mij niet’.  Ik loop namelijk vaak rond zonder make-up, haar in een snelle knot en een joggingpak met kleivlekken (van het pottenbakken)
in mijn broek.

Geregeld sta ik als Ma Flodder op het schoolplein om de kids te brengen of op te halen. Het interesseert me dan niet hoe ik erbij loop. Het lijkt me doodvermoeiend om iedere dag je
haar te krullen en je blouse te strijken. Maar als ik eerlijk ben, doe ik wel dingen om maar mooi, strak en jong te blijven.

Ik ben voor de grap eens gaan opschrijven wat ik allemaal aan mijn uiterlijk doe en – houd je vast – de lijst is best lang. Ik verf mijn haar. Niet heel bijzonder, maar de reden is puur ijdelheid. Vroeger verfde ik mijn haar rood en paars om op te vallen. Tegenwoordig verf ik mijn haar om iets NIET te laten opvallen: mijn grijze haren. Grijs haar, héél charming, maar niet als je 36 bent.

Verder heb ik een tijdje geleden mijn tanden laten bleken en sindsdien poets ik met een speciale tandpasta met extra whitening. Maar ik poets niet te hard, want mensen moeten er geen pijn van in hun ogen krijgen. En één keer in de twee maanden ga ik naar de schoonheidsspecialist om mijn huid te laten reinigen en vitaliseren, soms met een chemische peeling (dan moet ik mezelf wel even anderhalve week terugtrekken uit de bewoonde wereld, omdat mijn huid als een slang gaat vervellen).

Dit is écht wel nodig hoor, mensen. Als je dag in, dag uit wordt dichtgesmeerd met make-up voor opnames en fotoshoots, dan moet die huid even aan de beademing. Als ik de schoonheidssalon niet haal, heb ik thuis gelukkig mijn doe-het-zelfkit. Met mijn favoriete cleansing foam met 15% glycolzuur en de derma­roller help ik de natuur een handje.

Ja, en nu ik toch zo open en eerlijk ben: ik laser mijn bikinilijn. Ik werd gek van dat scheren met die kl#t@ scheermesjes. Is er een huid die daar überhaupt wel goed op reageert? Binnen 24 uur zitten de eerste stoppels er alwéér! Grrr. Dus brand die haarzakjes maar weg! Nog een pikante onthulling: ik slaap met een decolleté-beha. Uh… Tja, hoe ga ik dat uitleggen. Een beha-achtig ding, zonder de cups, maar met een kussentje dat tussen je borsten ligt. Zodat je voorkomt dat je  ‘s ochtends wakker wordt met ­vouwen en rimpels in je decolleté. Het ziet er niet uit, haha.

De eerste keer dat Daniel het zag dacht hij dat ik een spannend speelpakje had aangetrokken. Mijn hoofd ligt ’s nachts trouwens op een satijnen Beauty Pillow. Werkt anti-verouderend, kalmeert een couperose-achtige huid. Voorkomt klitten in je haar. Is het al ­bedtijd? Nee, we gaan nog even door. Nummer zeven?! Man, man, nee hoor,
ik ben niet ijdel. Ik sport. Als het lukt twee keer per week. En niet omdat ik het zo leuk vind. Maar omdat het moet om in shape te blijven.

En last but not least: ik bevries mijn vet. Ik heb zo’n hardnekkig buikvetrolletje, dat ondanks het sporten niet wilde slinken. Waarom moeilijk doen, als het makkelijk(er) kan? Inmiddels mijn tweede en laatste Cool Sculpting-behandeling gehad. Het werkt, ik ben bikini ready! Zo, klaar. Botox? Fillers? Nog niet. Mijn lijstje is wel lang genoeg, dacht ik zo.

Shoppen is altijd een goed idee