Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Column Kim-Lian: Home sweet home

Column Kim-Lian: Home sweet home

Column Kim-Lian: Home sweet home

Kim-Lian van der Meij (36) is actrice en presentatrice. Ze woont samen met Daniel (36), met wie ze drie kinderen heeft: Ronja (8), William (7) en Benjamin (3). Elke week schrijft ze in Flair over haar drukke leven.

Lees ook: Column Kim-Lian: Moddermeesters

Ik ben Noord-Hollander, geboren en getogen. Tien jaar geleden besloten Daniel en ik in Soest te gaan wonen, vooral om praktische redenen. We wilden centraal wonen en dus ruilden we de provincie Noord-Holland in voor Utrecht. Daniel wilde graag een bedrijfsruimte aan huis voor zijn muziekstudio.

In Soest stond voor ons het perfecte huis. We kenden er geen straat of mens, maar dat hield ons niet tegen. En toen na een paar jaar mijn vader én zus Dionne ook in Soest kwamen wonen, werd het helemaal leuk. Eigenlijk besefte ik toen pas weer (ik woonde als zeventienjarige al op mezelf in een andere stad) dat familie dicht bij je hebben, een heerlijk gevoel is. Geen geplande bezoekjes, maar gewoon bij elkaar binnenlopen: ik hou daar enorm van.

Hoewel mijn vader de kroon spant: die komt bijna vier keer per week ‘spontaan’ langs, haha. Gelukkig is onze band zo goed dat ik zonder me bezwaard te voelen, kan zeggen: ‘Hé hoi, leuk dat je er bent, maar nu komt het even niet uit. Dus doeiiiii!’

Mijn jongste zus Kelly bleef wonen in Noord-Holland, totdat ze trouwde met een Amerikaanse en het sindsdien nóg verder zoekt: the USA! Ze woont al een tijdje in Boston en ik mis haar behoorlijk. Des te blijer was ik dus dat Dionne wel bij ons in de buurt woonde. Totdat zij, voor het werk van haar vriend, terugging naar Noord-Holland.

Dionne en ik maakten elkaar als tieners het leven zuur. Zij had ‘een dikke reet’,
ik ‘schele koeienogen’ – dat niveau. Elke ochtend sloop ze mijn kamer binnen en stal ze mijn nieuwste, zelfgekochte kleding (ik verdiende 2,60 gulden per uur bij de Albert Heijn) om die aan het eind van de dag vies en kapot weer onder mijn bed te gooien. Pislink werd ik dan.

Ik heb haar zelfs een keer uit de klas geroepen om haar op de gang te ontdoen van mijn nieuwe schoenen. De rest van de schooldag heeft ze op haar sokken doorgebracht. Eenmaal thuis beantwoordde ze mijn actie door met een hard voorwerp, het kan de hamer van onze vader geweest zijn, een enorm gat te slaan in mijn slaapkamerdeur. Ik had toen nooit gedacht dat we nog eens zulke goede vriendinnen zouden worden.

Ik heb Dionne enorm gemist toen ze uit Soest vertrok. De gezelligheid tijdens het koffie drinken en het pottenbakken (onze gezamenlijke hobby), die keren dat we elkaar konden helpen met de kinderen… Gelukkig had zij datzelfde gevoel. En het begon zo aan haar te knagen, dat ze sinds kort weer in het o zo gezellige Soest woont!

Je begrijpt dat ik daar blij mee ben. Want home is where your family is. En tja, Dion jat nog steeds regelmatig mijn kleding of schoenen. Dan post ze een foto op Facebook waarop ik zie dat ze mijn vest draagt of hangt mijn jas ineens bij haar aan de kapstok. Maar hé, die is zo weer teruggepakt. Ze woont nu tenslotte weer bij mij om de hoek. Ha!

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10