Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Column Kim-Lian: Alles (voor de) kids

Column Kim-Lian: Alles (voor de) kids

Celebs
Column Kim-Lian: Alles (voor de) kids

Kim-Lian van der Meij (36) is actrice en presentatrice. Ze woont samen met Daniel (36), met wie ze drie kinderen heeft: Ronja (8), William (8) en Benjamin (3). Elke week schrijft ze in Flair over haar drukke leven.

Laatst werd ik gevraagd om te gast te zijn in het NPO3-programma Zapplive. Ken je dat? Zaterdagochtendshow, gepresenteerd door Klaas van Kruistum en Saskia Weerstand. Een gezellige studio met een fijne bank gevuld met bekende gasten, een tafel met snoepjes voor je neus, leuke hoekjes in de studio voor spelletjes én een tribune vol schreeuwende kinderen.

Aanleiding was de start van het nieuwe programma Ninja Warrior NL, dat ik samen met Dennis van der Geest en Jack van Gelder presenteer bij SBS6. Vaak heb je, voordat een nieuw programma start, een week die volgepland staat met promotiemomenten op radio en televisie. Je maakt ‘je rondje’ langs het Hilversumse, zullen we maar zeggen.

Je gaat je nieuwe programma verkopen aan het publiek: kijken allemaal, mensen!En dat doe ik met veel plezier, omdat ik graag enthousiast vertel over de dingen die ik maak. En tijdens zo’n week zie je dan ook opvallend vaak je eigen kop terug op de tijdschriften in de schappen van de supermarkt.

Maar goed. Zapplive dus. Ik was behoorlijk moe die ‘promotieweek’ en had ook net een buikgriepje achter de rug, dus toen op een donderdag het verzoek binnenkwam om die zaterdag te gast te zijn bij het programma, wilde ik vriendelijk bedanken voor de eer. Zaterdagochtend om 7.45 uur al in de make-up en dan meteen om 9.00 uur de hysterie in van zo’n kinderprogramma… Pfff! Ik had er even de kracht niet voor – zoals Geer en Goor dat zo mooi kunnen zeggen.

Tijdens het avondeten bracht ik het aan tafel ter sprake en toen verslikten Ronja en William zich bijna in hun spaghetti: ‘Waaattt?! Zapplive?! Leuk mam, dat moet je doen! Mogen wij mee? Please? Ah toe, ah toe, ah toe?’ Nou, zeg dan nog maar eens nee…

Dus zaterdagochtend ging om 6.45 uur de wekker en stond Ronja al onder de douche. Ook William, die normaal met geen drie paarden tegelijk uit bed te trekken is, stond al stuiterend naast mijn bed. ‘Zapplive! Zapplive!’ Eigenlijk kreeg ik er ook meteen zin in. Ik vergeet weleens dat mijn werk (dat voor mij heel normaal is) voor een ander juist heel bijzonder is. Laat staan voor kinderen. Hoe leuk is het als je eens een echte tv-opname kunt bijwonen. Vooral van één van je lievelingsprogramma’s.

De kids mochten natuurlijk backstage mee. Toen ik de visagie inging, ging Ronja uitgebreid haar haar borstelen voor de spiegel en liep William de cateringmandjes leeg te snacken. Hahaha. Jongens en meiden. Wat een verschil!

En toen kwam daar ineens Pleun binnen- lopen. De winnares van The Voice. Ook zij was te gast. Je snapt dat mijn kinderen, die wekelijks The Voice keken, zeer onder de indruk waren. Even waren ze doodstil. Grote ogen en je zag ze denken: aaahhh! D-d-dat is P-p-pleun! Prachtig om te zien.

Toen de liveshow eenmaal begon, stond ik te springen op de bank en net zo hard te juichen als de hysterische kinderen op de tribune. Ik had er de kracht weer even voor gevonden! Bedankt Zapplive voor de gastvrijheid. Het was gezellig.

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee