Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Column Kim-Lian: ‘Alle clichés zijn zo waar, de tijd gaat snel!’

Column Kim-Lian: ‘Alle clichés zijn zo waar, de tijd gaat snel!’

Column Kim-Lian: ‘Alle clichés zijn zo waar, de tijd gaat snel!’

Kim-Lian van der Meij (36) is actrice en presentatrice. Ze woont samen met Daniel (36), met wie ze drie kinderen heeft: Ronja (9), William (7) en Benjamin (3). Elke week schrijft ze in Flair over haar drukke leven.

Lees ook: Column Kim-Lian: Vive la France

Het was een bijzondere week: eentje met een einde én een nieuw begin. Onze Benjamin (doet zijn naam eer aan) is net vier geworden en gaat naar de basischool, een nieuwe fase. Terwijl ik dit tik, voel ik me melancholisch worden. Wij zijn supertrots op hem en hij is klaar voor een nieuwe educatieve stap, maar dat we de gezellige peuterspeelzaal Dribbel gedagzeggen, maakt me ook wat weemoedig.

Onze kinderen speelden er met vriendjes in de zandbak en maakten op hun loopfietsje hun eerste rondje. Ze verzamelden steentjes en lieveheersbeestjes. Soms lieten we ze huilend achter bij de juf, om ze later weer supervrolijk op te halen en te horen welke leuke dingen ze allemaal hadden gedaan. Als ik aan die eerste periode terugdenk… Wat was dat éng! De eerste keer dat je je kind achterlaat bij de opvang en nog een kwartier stiekem door het raam staat te gluren om zien of het goed gaat. Dan kom je er ook achter dat ze je meestal na vijf minuten alweer zijn vergeten. We gaan een nieuwe fase in. Het plakkertje met Benjamins naam erop wordt van zijn mandje en plekje aan de kapstok gehaald. Daar komt een nieuwe sticker met een nieuwe naam.

Benjamin staat nu op het schoolplein van de Montessori basisschool. Voor het eerst een rugtasje over zijn schouders, met daarin zijn broodtrommeltje en drinkbeker. Zijn grote broer en zus geven hem een hand en lopen mee naar binnen. Benjamin straalt. Hij voelt zich stoer en groot. En ergens zie ik dat het vertrouwd voelt voor hem. Hij is tenslotte vaak meegegaan als wij de twee oudsten naar school brachten. Ik loop er samen met Daniel achteraan en aanschouw het spektakel.  ‘Geniet Kim! Beleef dit in het hier en nu!’  zeg ik tegen mezelf. Ik voel een brok in mijn keel.

‘Hij is nog zo’n kleine smurf vergeleken bij die grote en lange kinderen uit groep 8’

Daar gaat-ie dan… Het is nog zo’n kleine smurf vergeleken bij die grote en lange kinderen uit groep 8 die binnenstormen. Hij komt net tot hun navel. Onze oudste dochter gaat na de zomer al naar de bovenbouw. We beginnen al een milde vorm van puberen te bespeuren. ‘Mam, morgen worden de schoolfoto’s gemaakt en ik heb een dikke puist op mijn neus, KAK!’  De volgende ochtend zit ik op mijn dochters verzoek met mijn concealer haar pukkel weg te werken.

Alle clichés zijn zo waar, de tijd gaat snel. En dat bevestigt maar weer dat we elke dag moeten genieten van de kleine dingen in het leven. Gelukkig hebben de kids daar nog geen idee van. Voor hen gaat de tijd langzaam. Aan zijn vermoeide koppie met kleine oogjes en rode wangen te zien, duurde de dag lang voor Benjamin. ‘Hoe was je eerste dag op school, Bennie?’  vraag ik nieuwsgierig. ‘Leuuuuuk,’ antwoordt hij gapend.

Hij is door alle nieuwe indrukken uitgeput en valt thuis op de bank in slaap. Een middagdutje, dat hij eigenlijk al twee jaar niet meer doet. Ahhh, heb ik toch nog iets peuterigs teruggekregen.