Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Voormalig ‘Hart van Nederland’-presentatrice Cilly Dartell opnieuw getroffen door longkanker

Voormalig ‘Hart van Nederland’-presentatrice Cilly Dartell opnieuw getroffen door longkanker

Voormalig ‘Hart van Nederland’-presentatrice Cilly Dartell opnieuw getroffen door longkanker

Voormalig ‘Hart van Nederland’-presentatrice Cilly Dartell gaat door een loodzware periode. Juíst in een lastige periode waarin gezonde longen extra belangrijk zijn voor iedereen, heeft zij te horen gekregen dat ze opnieuw longkanker heeft. ‘Dit keer in een minder gunstig stadium.

Slaat de behandeling aan?

De ziekte werd in februari opnieuw vastgesteld bij Cilly, zo meldt ze dinsdag op Instagram. “In februari is geconstateerd dat ik weer longkanker heb en dit keer in een minder gunstig stadium”, aldus het 62-jarige SBS-gezicht. “Een gecombineerde chemo- en immuuntherapie werd het advies. De chemo/immuunbehandeling volg ik nu al een paar maanden, maar het is nog te vroeg om te zeggen of het aanslaat of niet.”

Steun van geliefden

Volgens Dartell verloopt het traject niet altijd even makkelijk. “Ik ben in volle kracht de strijd aangegaan en zal dat blijven doen, maar ik moet wel bekennen dat het me niet altijd even makkelijk afgaat. Gelukkig is mijn man en steun en toeverlaat Jan bij me en dat is superfijn.”

Florida

Dartell ondergaat de behandeling in Florida, waar ze woont. Door de coronacrisis was het voor de 62-jarige voormalige presentatrice van Hart van Nederland en Shownieuws, dat ze van 1996 tot 2012 presenteerde, niet mogelijk om te worden behandeld in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis in Amsterdam.

Lees ook
Schokkende video: chirurg laat met échte longen zien welke schade roken aanricht

Not so long ago…

In 2016 werd bij Dartell ook longkanker vastgesteld. Na een behandeling werd ze datzelfde jaar nog ‘schoon’ verklaard. De presentatrice onthulde in 2013 dat ze COPD heeft, een ziekte die vaak leidt tot ernstige benauwdheid, kortademigheid en veel hoesten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het zal jullie wellicht zijn opgevallen dat het de laatste maanden wat stil is op mijn social media. En aangezien ik steeds vaker de vraag krijg: ‘Hoe gaat het met je?’ heb ik toch maar besloten er niet meer omheen te draaien en te vertellen dat het helaas niet zo goed gaat. In februari is geconstateerd dat ik weer longkanker heb en dit keer in een minder gunstig stadium. Een gecombineerde chemo-/immuuntherapie werd het advies. Het oorspronkelijke plan om me in het AvL in Amsterdam te laten behandelen, werd door het coronavirus in duigen gegooid. Er zat dus niets anders op dan om me hier in Florida over te geven aan de specialisten. En ook dat voelt inmiddels goed. De chemo/immuun behandeling volg ik nu al een paar maanden maar het is nog te vroeg om te zeggen of het aanslaat of niet. Ik ben in volle kracht de strijd aangegaan en zal dat blijven doen, maar ik moet wel bekennen dat het me niet altijd even makkelijk afgaat. Het is behoorlijk pittig allemaal. Gelukkig is mijn man en steun en toeverlaat Jan bij me en dat is superfijn. Onze kinderen spreken we heel regelmatig en dat vergoedt een beetje het gemis van het elkaar niet kunnen zien. Ook is het heerlijk dat vrienden van all over the world af en toe via de app laten weten dat ze dichtbij zijn. Ik had graag wat vrolijkers gemeld, maar helaas is het even niet anders.

Een bericht gedeeld door Cilly Dartell (@cillydartell) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Sweet boys. Love them. ??? #rubenensebastiaan #tgaatzohard #sometimesimissthem #cantwaitforsummer ?

Een bericht gedeeld door Cilly Dartell (@cillydartell) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ach, we intergreren zo lekker. #4thofjuly #independenceday #theboatclub #leesburg #havingfun

Een bericht gedeeld door Cilly Dartell (@cillydartell) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress