Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Christina Aguilera komt op voor Britney Spears via een reeks Tweets

Christina Aguilera komt op voor Britney Spears via een reeks Tweets

Christina Aguilera komt op voor Britney Spears via een reeks Tweets

Christina Aguilera heeft Britney Spears, een vriendin van vroeger, een hart onder de riem gestoken via Twitter. In een aantal tweets reageert ze op de uitspraken die Britney vorige week in de rechtbank deed.

Tweets

In de tweets geeft Christina aan de afgelopen dagen veel gedacht te hebben aan Britney. “De afgelopen dagen heb ik nagedacht over Britney en alles wat ze doormaakt. Het is onacceptabel dat een vrouw, of mens, die de controle over hun eigen lot wil hebben, niet mag leven zoals zij dat wil,” begint ze.

Baas over eigen lichaam

Alhoewel Spears moeder is van twee tienerzoons, heeft ze geen enkele vrijheid in deze rol. Zo gaf ze aan graag nog een kindje te willen, maar dit niet kan doordat ze een spiraaltje met anticonceptie heeft. Naar de dokter om dit te verwijderen mag niet. “Ik wil trouwen en een baby krijgen. Mij is verteld dat ik dat door de curatele niet kan,” zegt ze hierover. Ook dit is Christina niet ontgaan: “Elke vrouw moet recht hebben op haar eigen lichaam, haar eigen voortplantingssysteem, haar eigen privacy, haar eigen ruimte, haar eigen genezing en haar eigen geluk.”

Lees ook:
Geen jongetjes, maar bomen van kerels: Britney Spears deelt zeldzame foto met zoons

Niet meer zwijgen

Afgelopen week sprak Britney Spears voor het eerst zelf in de rechtbank. Sinds 2008 leeft ze onder curatele van haar vader. Altijd leek het alsof ze het niet erg vond, maar een internationale beweging van fans vermoedde een doodongelukkige vrouw. Woensdag 23 juni beaamde Spears dit: “Ik ben niet gelukkig, ik slaap niet. Ik ben zo boos, het is krankzinnig. En ik ben depressief.” Ze gaat verder: “Ik wil gewoon mijn leven terug, ik geloof oprecht dat deze bewindvoering neerkomt op misbruik.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Het Parool, LINDA | Beeld: Getty Images