Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Komt deze ruzie ooit nog goed? ‘Prins Charles nog steeds woedend over Harry’s interview met Oprah’

Komt deze ruzie ooit nog goed? ‘Prins Charles nog steeds woedend over Harry’s interview met Oprah’

Komt deze ruzie ooit nog goed? ‘Prins Charles nog steeds woedend over Harry’s interview met Oprah’

Hoewel de terugkeer van prins Harry naar het Verenigd Koninkrijk, vanwege de uitvaart van zijn opa prins Philip, voor een verzoening had moeten zorgen, lijkt het tegendeel waar te zijn. Volgens een bekende Britse koningshuis-deskundige is prins Charles nog altijd woest over het interview dat zijn zoon Harry en diens vrouw Meghan in maart aan Oprah Winfrey gaven. Dit meldt ‘Us Weekly’.

‘Harry is te ver gegaan’

“Prins Charles heeft het Harry nog niet vergeven dat hij zijn familie zo publiekelijk onder de bus heeft gegooid. Wat Charles betreft is Harry nu echt te ver gegaan, dit had binnen de familie uitgesproken moeten worden maar niet wereldwijd op televisie,” aldus de bron.

Verzoening met William

Na afloop van de uitvaart van prins Philip werden de broers William en Harry samen gezien toen ze naar buiten liepen. De twee wandelden al pratend naar Windsor Castle, waar de familie na de dienst samenkwam. Veel kijkers hoopten op een verzoening tussen de twee broers, “omdat ze samen het zwaarste moment uit hun leven hebben gedeeld”, meent een fan. Hiermee wordt gedoeld op de dood van hun moeder Diana.

Privéleven op straat

Maar hoewel William en Harry wellicht weer wat nader tot elkaar zijn gekomen, lijkt dat vooralsnog niet het geval met prins Charles. Hij zou het vooral zeer moeilijk hebben met uitspraken die Harry en Meghan hebben gedaan over het privéleven van de koninklijke familie.

Impulsieve actie

Afgelopen week meende Duncan Larcombe, bekroond schrijver en journalist met onder meer een biografie van Harry op zijn naam, dat Harry inmiddels spijt zou hebben van het omstreden interview. De man omschrijft Harry als ‘opvliegerig’ en stelt dat de prins erg impulsief is. Hij zou de gevolgen van het Oprah-interview dan ook niet goed hebben overzien. “Prins Harry is een heethoofd en handelt vanuit zijn emoties. Harry was overduidelijk gekwetst en boos over Meghan’s ervaring met de royals en gebruikte het interview om dat eruit te gooien.”

‘Spijt van interview én royal vertrek’

De journalist besluit: “Ik heb geen enkele twijfel dat hij zich, eenmaal thuis, beschaamd en ongemakkelijk voelde. Hij moet nu dealen met de consequenties. Ik geloof dat hij spijt heeft van het interview, en misschien zijn beslissing de koninklijke familie vaarwel te zeggen.”

Lees ook
Iets te impulsief geweest Harry? ‘Prins heeft spijt van openhartige Oprah-interview’

‘Charles deed uitspraak over ‘te donkere Archie’

In het interview vertelde Meghan onder meer dat de koninklijke familie zich zorgen maakte over hoe donker zoontje Archie zou worden. “Er waren gesprekken met Harry over hoe donker de huid van mijn zoon zou zijn en wat dat zou betekenen.” Wie die uitspraken deed, wilde Meghan niet vertellen omdat dat een te schadelijke onthulling zou zijn. Ook Harry zei “niet op zijn gemak te zijn” om dat te delen in het interview. Lichaamstaalexpert Frank van Marwijk zei na afloop te denken dat Charles degene is die de opmerking over de huidskleur van Archie maakte. “Ik ben ervan overtuigd”, vertelde hij in het AD. Het paar verwacht elk moment hun tweede kindje.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP