Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Herkenbaarheid alom: emotionele Chantal Janzen blikt terug op eerste nacht thuis met Bobby

Herkenbaarheid alom: emotionele Chantal Janzen blikt terug op eerste nacht thuis met Bobby

Herkenbaarheid alom: emotionele Chantal Janzen blikt terug op eerste nacht thuis met Bobby

Afgelopen zondag mocht Bobby, de jongste zoon van Chantal Janzen (41), alweer twee kaarsjes uitblazen. Natuurlijk stond de presentatrice toen al stil bij de bijzondere dag, maar nu wijdt ze nog een post aan de geboorte van het jochie. Ze blikt terug op de eerste nacht.

Terugblik Chantal Janzen

Op Instagram deelt Chantal een kiekje uit de oude doos, van die bewuste eerste nacht met Bobby. “Vannacht ging ons rookalarm zonder reden af, waardoor we wakker lagen en aan het nagenieten waren van Bob’s verjaardag”, begint de presentatrice. “We hadden het over de dag waarop hij geboren werd (ja, dat doe ik op iedere verjaardag van m’n kinderen, jenkend terugdenken aan hun geboortedag) en ineens kregen we het erover dat het toch zo heftig is als je die allereerste nacht met je pasgeboren kind thuis beleeft. En doorstaat.”

Mix van gevoelens

Chantal weet nog welke gedachten en gevoelens door haar hoofd schoten op dat moment. “Doodmoe, onzeker, bang of alles nog goed komt met je lijf (beneden), bezorgd, maar ook blij, en ook kraamtranen tot en met, eigenlijk alle gevoelens tegelijk”, vervolgt de blondine. “Borstvoeding was nog niet meteen goed op gang, pijn, dat kolfapparaat op je nachtkastje, dat supergeluid dat het ding maakt, ieder piepje van James of Bobby, ieder huiltje, iedere zucht… ik hing bij James met ieder geluid over ‘m heen. En als-ie stil was, vroeg ik aan Marco: doet-ie het nog denk je?”

Rare gewaardwording

Hoewel Chantal naar eigen zeggen al wat relaxter was na de geboorte van Bobby, blijft ze het een “rare gewaarwording” vinden. “Dat je ineens voor een mensje moet zorgen. Toen was het pittig, nu heb ik er (voornamelijk) mooie herinneringen aan.” Janzen sluit af met een vraag voor haar volgers: “Weten jullie het nog? Die allereerste nacht alleen thuis met je kindje?”

Herkenbaar

Op die vraag wordt volop gereageerd en (kersverse) ouders snappen precies waar Chantal het over heeft. “Herinner het me als de dag van gisteren! Als ik vijf minuten niks hoorde, ging ik kijken of hij nog ademde. En hij had zo’n muziekdoosje met een trekkoord. Als ik dat liedje nu hoor, krijg ik nog steeds tranen in mijn ogen”, biecht voormalig judoka Dennis van der Geest (44) op. Ook een fan kan zich vinden in de woorden van Chantal: “Op 10 maart de eerste nacht gehad met onze dochter. Elk zuchtje, kreuntje en steuntje gehoord. Inmiddels slaap ik als een blok, maar wordt als adoptiepapa toch wakker als ik een zuchtje of iets dergelijks hoor. Mooi hoe dat oergevoel toch werkt!”

De tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

2018: The birth-day after Vannacht ging ons rookalarm zonder reden af, hemmasuup, nieuwe batterijen doen overigens wonderen, waardoor we wakker lagen en aan het nagenieten waren van Bob’s verjaardag en t hadden over de dag waarop hij geboren werd. (Ja dat doe ik op iedere verjaardag van mn kinderen, jenkend terugdenken aan hun geboortedag??) En ineens kregen we t erover dat t toch zo heftig is als je die allereerste nacht met je pasgeboren kind thuis beleeft. En doorstaat. Deze foto was bij Bobby, in de ochtend. Doodmoe, onzeker, bang of alles nog goedkomt met je lijf (beneden), bezorgd, maar ook blij, en ook kraamtranen tot en met, eigenlijk alle gevoelens tegelijk. Borstvoeding was nog niet meteen goed op gang, pijn, dat kolfapparaat op je nachtkastje, dat super geluid wat dat ding maakt, ieder piepje van James of Bobby, ieder huiltje, iedere zucht, ik hing bij James met ieder geluid over ‘m heen. En als ie stil was vroeg ik aan Marco ‘Doet ie t nog denk je?’. Bij Bobby was t al wat relaxter, maar toch, t blijft n rare gewaarwording, dat je ineens voor een mensje moet zorgen. Toen was t pittig, nu heb ik er (voornamelijk) mooie herinneringen aan. Weten jullie t nog? Die allereerste nacht alleen thuis met je kindje? #memorymonday #jaikbenweeïg #noshame #babyblues #sorrynotsorry #bobbysbirthdayafter ❤️

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op

Happy family

Chantal en Marco hebben samen twee kinderen: James (2009) en Bobby (2018). Of daar in de (nabije) toekomst nog een derde bij komt, verklapt Janzen in haar eigen magazine &C. Uit een eerdere relatie heeft Geeratz nog drie kinderen. In 2014 stapte hij in het huwelijksbootje met de presentatrice.

Lees ook
Chantal Janzen is trots en emotioneel: zoontje Bobby mag vandaag twee kaarsjes uitblazen

Chantal als moeder

In een interview in haar magazine doet James een boekje open over Chantal als moeder. Sinds de komst van zijn broertje Bobby moet hij de aandacht van zijn ouders natuurlijk delen, maar volgens het elfjarige jochie pakt zijn moeder dat heel goed aan. “Je bent alleen wat vaker moe sinds Bobby er is. Dat is niet zo raar. Als ik jou was, zou ik ook moe zijn. Want je moet soms best hard werken. En Bobby slaapt slecht. En daardoor is papa ook weer moe. En dan heb je mij nog”, zegt hij in een gesprek met Chantal. “De aandacht vanuit jullie is wel anders geworden. Maar als jullie met Bobby bezig zijn, wacht ik gewoon.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Goeiemorgen, met deze bananen in pyjama’s is binnenblijven veel minder erg❤️ Maar ‘t is me wel wat zeg. Sterkte lieve mensen. Enne, hou ‘t schoon. En dan niet je achterste. Ja, deze ook, maar ik heb ‘t nu even vooral over je handen. En laat in die winkels nou ‘s genoeg achter voor de mensen die wèl door (moeten) werken zoals in de zorg, transport, onderwijs, winkelpersoneel, en zeker ook over laten voor de zieken, ouderen, minder bedeelden en minder validen. Met die rare nieuwe Ik spaar toiletpapier en ik heb lekker meer dan jij-hobby van jullie. Ik bedoel: HOEVEEL KUN JE KAKKEN OP ‘N DAG??? (uitzonderingen daargelaten) Maar dit laatste is een uitroep uit ergernis die ik had net, en geen vraag waar ik antwoord op wil. Ik herhaal: dit is geen vraag waar ik antwoord op wil. Liefs, zorg voor, en let op elkaar❤️??

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Brunopress, Instagram