Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Chantal Janzen over Oh, wat een jaar!: ‘Ik begreep wel dat ze mij vroegen’

Chantal Janzen over Oh, wat een jaar!: ‘Ik begreep wel dat ze mij vroegen’

Chantal Janzen over Oh, wat een jaar!: ‘Ik begreep wel dat ze mij vroegen’

De tv-transfer van presentatrices Linda de Mol en Wendy van Dijk, die beiden van RTL naar Talpa vertrokken, zorgde ervoor dat een paar programma’s zonder presentatrice kwamen te zitten. Naast The Voice of Holland kreeg Chantal Janzen ook de eer om Oh, wat een jaar! voor haar rekening te nemen. De eerste uitzending staat voor morgenavond op de planning en Chantal licht alvast een tipje van de sluier op.

Tv-transfer van Linda de Mol

Er is veel gedoe geweest rondom de tv-transfer van Linda. De presentatrice wilde graag haar programma’s meenemen naar Talpa, maar bij sommige shows wist RTL daar een stokje voor te steken. Hierdoor kwamen programma’s als Weet Ik Veel en Oh, wat een jaar! vrij voor andere presentatoren bij RTL. Waar Beau van Erven Dorens Weet Ik Veel voor zijn rekening nam, kreeg Chantal de kans om Oh, wat een jaar! te gaan presenteren.

Pijnlijk

Linda stak niet onder stoelen of banken het lastig te vinden dat Chantal haar programma bij RTL zou gaan presenteren. “Het is pijnlijk en het enige wat ik kan zeggen is dat als de situatie omgekeerd was geweest, ik dat niet gedaan had, maar formeel mag het door een uitspraak van de rechter, dus dan moet je je erbij neerleggen. Zeker in de huidige tijd zijn er ergere dingen waar mensen zich druk over maken, dus ik ga het een plek geven.”

Lees ook
Linda de Mol noemt ‘Oh, wat een jaar!’-vervanging door Chantal ‘pijnlijk’ en dít vindt Janzen daarvan

Zingen, dansen en presenteren

Hoewel Chantal niet gelijk stond te springen om het programma te doen en programmadirecteur Peter van der Vorst meerdere keren een ‘nee’ verkocht, ging ze uiteindelijk tóch overstag. ‘Toen Peter van der Vorst aangaf dat ik hem er echt mee zou helpen, ben ik er goed over na gaan denken. Voor dit programma moet je kunnen zingen, dansen en presenteren. Met mijn musical-achtergrond is dit precies waar ik voor opgeleid ben. Dus ik begreep wel dat ze mij vroegen.”

Nieuw seizoen Oh, wat een jaar!

Hoewel Chantal eerder geen olie op het vuur wilde gooien en niet wilde reageren op de uitspraken van Linda, reageert ze nu alsnog op de kwestie dat ze het stokje van Linda overneemt. “Natuurlijk ga ik het programma anders doen dan Linda. De teksten komen nu uit mijn mond, dus dat is sowieso al anders.” Daarmee lijkt de kous af en begint Oh, wat een jaar! vanaf morgen met een nieuw seizoen, nieuwe presentatrice én nieuwe captain Carlo Boszhard. Zit jij morgen om 20.00 uur voor de buis?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress