Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Chantal Janzen is het oneens met Erica Meiland: ‘Lieve Erica, dat kan jij niet bepalen’

Chantal Janzen is het oneens met Erica Meiland: ‘Lieve Erica, dat kan jij niet bepalen’

Chantal Janzen is het oneens met Erica Meiland: ‘Lieve Erica, dat kan jij niet bepalen’

Erica Meiland bracht deze week haar boek uit, waarin Erica haar mening niet onder stoelen of banken schuift. Erica’s controversiële uitspraken over moslima’s en de islam schoten bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Bij Jinek praten Chantal Janzen en Erica over de uitspraken.

Jinek

In het nieuwe boek van Erica Meiland, Erica: de motor achter de Meilandjes, deelt Erica haar ongezouten mening over de islam. Zo is ze vooral niet te spreken over hoofddoekjes, boerka’s en andere rituelen van de islam. “Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wilt toch de wind in je haren voelen? Dat is vrijheid. Ik ben ook voor een boerkaverbod. Rot op joh. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen. Dat is toch niet normaal? Gewoon niet doen hier”, schrijft Erica onder andere. Veel mensen zijn niet te spreken over de bizarre uitspraken die Erica doet over moslima’s en Twitter ontplofte dan ook.

Erica en Martien waren bij Jinek te gast vrijdag om over de biografie te praten en uiteraard kwamen Erica’s omstreden uitspraken ook ter sprake. Erica geeft aan dat ze alleen maar haar mening geeft, want iedereen heeft vrijheid van meningsuiting. Ze benadrukt wederom dat ze het belachelijk vindt dat vrouwen zich moeten bedekken, omdat ze onderdrukt worden door mannen.

Chantal Janzen reageert

Chantal Janzen was die avond ook te gast en was behoorlijk geschrokken van de heftige uitspraken van Erica. “Ik vind jou heel aardig, maar hier schrok ik van. Ik vind je uitspraken te ongenuanceerd. Jij zei dat je weet dat er geen één meisje is dat het prettig vindt om een hoofddoek te dragen. Lieve Erica, dat kan je niet zeggen, want je kan dat niet bepalen. Er zijn heel veel moslimvrouwen die dat wél fijn vinden”, reageert Chantal. Chantal is van mening dat Erica geen idee heeft hoe moslima’s zich voelen en dat Erica alle moslims maar over één kam scheert.

Erica is het niet met haar eens. “Dat probeer ik uit te leggen. Door er constant op te hameren – wees rein, wees volgzaam – vinden vrouwen dat fijn. Als ik zo was geboren, had ik ook gedacht dat ik me netjes moest afdekken voor mannen.” Het probleem ligt volgens Erica bij de mannen. Erica kan in ieder geval rekenen op de steun van Martien en dochter Maxime. „Waarom moet een vrouw haar haar verbergen omdat mannen een probleem hebben met hun seksualiteit. Zo wordt de vrouw weer de dupe”, vertelde Maxime tegen Juice Channel.

Lees ook
Een zenuwslopend ritje voor familie Meiland naar het ziekenhuis voor bevalling Maxime

Reacties Twitter

Twitterend Nederland had ook een ongezouten mening over Erica.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Metronieuws | Beeld: BrunoPress